Sos pomidorowy
Winegret pomidorowy wymaga około 10 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 42 kalorie , 1 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i laktoovo-wegetariański przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 57 centów za porcję . Udaj się do sklepu i kup sól, pieprz, oregano i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 72% . Podobne przepisy obejmują Grillowany bakłażan i stosy pomidorów Heirloom z bazylią i coulis pomidorowym , Zielona sałatka z winegretem z granatów i dodatkiem sera koziego oraz Azjatycka sałatka z gruszką i gorgonzolą z winegretem z granatów .
Instrukcje
Ułóż plasterki pomidora w 8-calowym kwadratowym naczyniu; odstaw. W małej misce wymieszaj olej, ocet, czosnek, oregano, sól, pieprz i musztardę.
Zalej pomidory. Przykryj i schłódź przez 1-2 godziny.
Aby podać, połóż każdy liść sałaty na osobnym talerzu i przykryj dwoma plasterkami pomidora.
Posypać cebulą i pietruszką.