Sernik cytrynowy
Batony serowo-cytrynowe mogą być dokładnie tym przepisem lakto-owo-wegetariańskim , którego szukałeś. Za 56 centów za porcję otrzymujesz deser dla 15 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 20 g tłuszczu i łącznie 266 kalorii . Jest on dostarczany przez Allrecipes. 159 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Jeśli masz pod ręką cukier puder, skórkę z cytryny, mąkę i kilka innych składników, możesz go zrobić. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to Frozen Key Lime Cheesecake Bars , Raspberry Cheesecake Bars By Mommie Cooks i Tequila Lime Cheesecake Bars .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj masłem naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
W misce wymieszaj trzepaczką 1 1/2 szklanki mąki i cukier puder.
Pokrój zimne masło nożem lub blenderem do ciasta, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki. Wciśnij okruszki na dno i boki przygotowanej formy do pieczenia, aby utworzyć skorupkę.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż do uzyskania złotego koloru, przez 15–18 minut.
Wyjmij z piekarnika i odstaw.
W misce wymieszaj trzepaczką 4 jajka, 1 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę mąki, skórkę z cytryny i sok z cytryny.
Wlać mieszankę cytrynową do przygotowanego spodu. Zdjąć wszelkie bąbelki z powierzchni nadzienia.
Wymieszaj w misce serek śmietankowy z 1 szklanką cukru, aż do dokładnego połączenia się składników.
Wbić 2 jajka, a następnie rozsmarować na mieszance cytrynowej. Mieszanki rozdzielą się podczas pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nadzienie będzie gotowe, około 30 minut.