Sałatka z ryżem basmati

Sałatka z ryżem basmati
Sałatka z ryżem basmati może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji hor d'oeuvre. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 1,44 USD za porcję . Jedna porcja zawiera 594 kalorie , 11 g białka i 18 g tłuszczu . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup ryż basmati, kminek, orzechy nerkowca i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżeczkową ocenę 0% . Wynik ten jest bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia). Sałatka z ryżem basmati z orzechami kokosowo-nerkowca Kate's , ryż basmati z jogurtem z przyprawionym imbirem i pilaw z ryżu basmati o zapachu kminku są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej oliwę w średnim rondlu na średnim ogniu, dodaj cebulę i czosnek i smaż, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką JagnięcąPokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką Jagnięcą
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać cynamon, liść laurowy, goździki, kardamon i kminek i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Posiekana Czerwona Cebula Do PodaniaPosiekana Czerwona Cebula Do Podania
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
3
Dodać wrzącą wodę i rodzynki, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1-calowy Plaster Boczku, Drobno Posiekany1-calowy Plaster Boczku, Drobno Posiekany
4
Pozwól wodzie ponownie się zagotować, zamieszaj raz, przykryj garnek, zmniejsz ogień i gotuj przez 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-calowy Plaster Boczku, Drobno Posiekany1-calowy Plaster Boczku, Drobno Posiekany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Zdejmij z ognia i odstaw na 10 minut.
6
Zdejmij pokrywkę i rozgnieć widelcem, dodaj orzechy nerkowca i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
7
Podawać w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn