Puree z malin
Puree z malin może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na przystawki. Ten przepis jest dla 16 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, wegetariański i wegański przepis ma 44 kalorie , 0 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Za 30 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubi 1 smakoszy i kucharzy. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 15 minut . Udaj się do sklepu i kup skrobię kukurydzianą, sok z cytryny, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Babeczki z malinami z lukrem malinowym , pstrąg tęczowy z puree z groszku bazyliowego i łososia na puree z kiwi i cytryny są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małym rondelku wymieszaj cukier i mąkę kukurydzianą; dodaj wodę, mieszaj, aż do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj maliny. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia; odcedzić, aby usunąć pestki. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Przenieś do małej miski. Przechowuj w lodówce.