Łosoś z słodką salsą
Łosoś ze słodką salsą zajmuje około 15 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 4 osób. To danie główne ma 395 kalorii , 35 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Za 4,46 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i kup filety z łososia, przyprawę kreolską, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i peskatariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 91% , co jest spektakularne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także przepisy: Łosoś z grilla z salsą wiśniową, ananasową i mango , Łosoś z grilla z salsą mango oraz Łosoś z salsą pomarańczową i glazurą z granatów .
Instrukcje
Posyp jedną stronę filetów z łososia przyprawą kreolską. Na dużej patelni smaż łososia, przyprawioną stroną do dołu, w oleju na średnio-wysokim ogniu przez 2 minuty. Obróć łososia; zmniejsz ogień do średniego i smaż przez kolejne 8-10 minut lub do momentu, aż ryba będzie się łatwo rozdzielała widelcem.
W międzyczasie w małej misce wymieszaj salsę z konfiturą.