Klub homara z majonezem szafranowym, chrupiącą szynką Serrano i Rukwią wodną na Chipotle Brioche

Klub homara z majonezem szafranowym, chrupiącą szynką Serrano i Rukwią wodną na Chipotle Brioche
Przepis Klub homara z majonezem szafranowym, chrupiącą szynką Serrano i Rukwią wodną na Chipotle Brioche można zrobić w około 3 godziny i 40 minut. Za 15,05 zł za porcję, ten przepis okładki 67% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 84g białka, 157g tłuszczu i w sumie 2725 kalorii. Ten przepis służy 4. 25 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga czosnku, estragonu, zielonej cebuli i octu z czerwonego wina. Kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Z łyżką wynik 91%, to danie jest wyjątkowe. Podobne przepisy obejmują Bułka z homarem Tortoise Club z majonezem cytrynowo-ziołowym, Brioche z białej czekolady Club Med, oraz Pieczone daktyle Nadziewane Mascarpone z Rukwią wodną i Brioche.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Połącz drożdże, cukier i mleko w małej misce i odstaw na pianę, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Bardzo Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Bardzo Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
2
W misce miksera stojącego wyposażonego w haczyk do ciasta wymieszaj mąkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Zimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W KostkęZimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W Kostkę
Nieprażone Pestki DyniNieprażone Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
3
Mieszając na niskich obrotach, dodaj mieszaninę drożdży i mieszaj, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
4
Wymieszaj jajka, żółtka, puree chipotle w misce i powoli dodawaj mieszaninę do mąki, kontynuując mieszanie na niskich obrotach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipotle Chile PureeChipotle Chile Puree
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Zimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W KostkęZimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W Kostkę
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
5
Wymieszaj masło, kawałek po kawałku, aż się połączy i kontynuuj mieszanie, aż ciasto będzie jedwabiste i sprężyste, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Wyjmij ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i lekko ugniataj przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Umieść w lekko naoliwionej misce, przykryj czystym ręcznikiem kuchennym lub folią i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę lub do podwojenia objętości. Lekko uderz, przykryj i pozostaw do wyrośnięcia na 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PunchPunch
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
8
Posmaruj masłem bochenek o wymiarach 12 na 4 cale lub 5 na 4 cale. Uformuj ciasto w bochenek, uważając, aby wycisnąć powietrze i umieść na przygotowanej patelni. Natrzyj wierzch bardziej zmiękczonym masłem przykryj folią i odstaw na 2 godziny w ciepłe miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
9
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
10
Piec na złoty kolor i jędrny na wierzchu, około 25 minut. Ostudzić na patelni przez 5 minut, a następnie wyjąć i ostudzić na ruszcie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki
1
Rozgrzej olej na dużej patelni do smażenia na dużym ogniu, aż olej zacznie migotać. Ostrożnie dodawaj 2 plastry szynki na raz i gotuj, aż będą chrupiące z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Opakowania Po 24) Cienkie Plasterki Szynki DelikatesowejOpakowania Po 24) Cienkie Plasterki Szynki Delikatesowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki6 Tortilli Mącznych (10 Cali), Pokrojonych Na ćwiartki
2
Wyjmij do linii talerza ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
3
Do sałatki z homara: zagotuj ocet, dodaj szafran, zdejmij z ognia i pozostaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
SzafranSzafran
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
4
W dużej misce wymieszaj majonez, ocet, czosnek i miód i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana2 Małe Lub średnie Białe Lub żółte Cebule, 1 Pokrojona W ćwiartki I 1 Posiekana
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
5
Dodaj seler, cebulę i mięso homara i delikatnie złóż, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką JagnięcąPokroić W Kostkę O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Zastąpić łopatką Jagnięcą
6
Dodaj pietruszkę (i zieloną cebulę, jeśli używasz) i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
7
Najlepsza sałatka z homara z chrupiącą szynką serrano, pomidorem i rukwią wodną na Brioche Chipotle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jamon SerranoJamon Serrano
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
BriocheBrioche
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala

Składniki

1kopertaaktywne suche drożdżeaktywne suche drożdże4krewetki i żyłki1 funt kiełbasek z zieloną cebulą1 funt kiełbasek z zieloną cebulą4krewetki i żyłkiChipotle Brioche, przepis powyżejChipotle Brioche, przepis powyżej3kijepokój niesolone masło, pokroić na kawałki i lekko zmiękczone, plus więcej pocierać na wierzchu bochenkówpokój niesolone masło, pokroić na kawałki i lekko zmiękczone, plus więcej pocierać na wierzchu bochenków1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweseler drobno pokrojony w kostkęseler drobno pokrojony w kostkę591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwechipotle w adobo pureechipotle w adobo puree7largesżółtka jajżółtka jaj2largesCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)2Średnia żółta cebula, posiekanamąka uniwersalnamąka uniwersalna11 łyżka suszonego oreganoposiekany świeży estragonposiekany świeży estragon2goździkiczosnek, tłuczony na pastęczosnek, tłuczony na pastę2zielona cebula, cienko pokrojonazielona cebula, cienko pokrojona11 łyżka suszonego oregano1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeże mięso homara, posiekaneświeże mięso homara, posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegotowy majonezgotowy majonez2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciepłe pełne mlekociepłe pełne mleko591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczysta oliwa z oliwekczysta oliwa z oliwek591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula czerwona drobno pokrojona w kostkęcebula czerwona drobno pokrojona w kostkę591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1duża szczyptaszafranszafran4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz82 łyżki roztopionego masłacienko pokrojona szynka Serranocienko pokrojona szynka Serrano22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1/2 funta bardzo zimnego, niesolonego masła, pokrojonego w kostkę1/2 funta bardzo zimnego, niesolonego masła, pokrojonego w kostkę4krewetki i żyłkiMasło niesoloneMasło niesolone4krewetki i żyłkiRukiew wodnaRukiew wodna

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar działa naprawdę dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów z pewnością również trafi w sedno. Możesz spróbować William Fevre Chablis Les Clos Grand Cru. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 115 dolarów za butelkę.
William Fevre Chablis Les Clos Grand Cru
William Fevre Chablis Les Clos Grand Cru
Niezwykle złożony bukiet, łączący owocowe, kwiatowe i pikantne nuty z silnym akcentem mineralnym. Ustrukturyzowane podniebienie, otwierające się z wiekiem, aby dać mocne, hojne wina.Połącz z rybami, skorupiakami i innymi owocami morza, grillowanymi lub w sosie śmietanowym. Drób i białe mięso, grillowane lub w sosie śmietanowym.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia71
Magazyn