Jajka faszerowane wędzonym łososiem

Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na amerykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić w domu jajka faszerowane wędzonym łososiem. Ten przepis bezglutenowy, bezmleczny, zgodny z dietą FODMAP i Whole 30 jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 23 centy za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 3 g tłuszczu i łącznie 43 kalorie . Niewielu osobom naprawdę smakował ten przystawka. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka łososia, soku z cytryny, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na jajka Benedykta z wędzonym łososiem i sosem holenderskim z koperkiem cytrynowym , jajka faszerowane według przepisu Blasiana i jajka faszerowane z krabem .
Instrukcje
Umieść jajka w rondlu w jednej warstwie i zalej wodą, aby przykryć jajka na 1 cal. Przykryj rondel i doprowadź wodę do wrzenia na wysokim ogniu. Gdy woda się zagotuje, zdejmij z ognia i pozostaw jajka w gorącej wodzie na 15 minut.
Wylej gorącą wodę, a następnie ostudź jajka pod zimną bieżącą wodą w zlewie. Obierz, gdy będą zimne.
Przekrój jajka wzdłuż na pół i wyjmij żółtka. Rozgnieć żółtka widelcem w małej misce.
Dodaj wędzonego łososia, majonez, sok z cytryny, musztardę żółtą, 1 łyżeczkę suszonego koperku, sól i pieprz i dobrze wymieszaj.
Nałóż łyżką lub szprycą masę z żółtek do białek, posyp papryką i odrobiną suszonego koperku.
Przykryj ostrożnie folią spożywczą i odstaw do lodówki do momentu podania.