Ciasto kawowo-pomarańczowe z daktylami
Potrzebujesz wegetariańskiego śniadania lakto-owo-owocowego ? Ciasto pomarańczowo-daktylowe może być świetnym przepisem do wypróbowania. Za 34 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 12 porcji, każda z 281 kaloriami , 4 g białka i 8 g tłuszczu . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka proszku do pieczenia, brązowego cukru, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt imponującą ocenę Spoonacular wynoszącą 28% . Batony z pomarańczową skórką i daktylami , ciasto czekoladowo-daktylowe z polewą czekoladowo-toffi oraz muffinki wiśniowo-daktylowo-orzechowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce ubij jajko, mleko, olej, sok pomarańczowy i skórkę; wmieszaj do suchych składników, aż masa będzie wilgotna. Wmieszaj daktyle.
Wlać do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali. W misce wymieszać orzechy, brązowy cukier i cynamon.
Dodaj masło i mieszaj, aż mieszanina będzie przypominać grube okruszki; posyp nim ciasto.
Piecz w temperaturze 375° przez 25–30 minut lub do momentu, aż patyczek wbity blisko środka ciasta będzie suchy.