Brukselka z klonem i orzechami pekan
Jeśli masz około 20 minut , aby spędzić w kuchni, brukselka z syropem klonowo-orzechowym może być niesamowitym przepisem bezglutenowym, laktoowowegetariańskim i pierwotnym, który warto wypróbować. Za 1,17 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 170 kalorii , 5 g białka i 13 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób. Tylko kilka osób naprawdę polubiło tę przystawkę. Jeśli masz pod ręką brukselkę, sól, syrop klonowy i kilka innych składników, możesz ją zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 59% . Brukselka z boczkiem i kurkami ,brukselka w maśle miodowym z płatkami chili ibrukselka pokrojona w kostkę z wiśniami i orzechami włoskimi są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podsmaż brukselkę na maśle w dużej patelni przez 8–10 minut, aż będzie miękka.
Dodaj ocet, syrop, sól i pieprz; gotuj i mieszaj przez kolejną minutę.