Żele żurawinowo-tarta jabłkowa

Żele żurawinowo-tarta jabłkowa
Żurawinowy i tarty jabłkowy żelees wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 100 i kosztuje 29 centów za porcję. Ten deser ma 37 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz zmielone goździki, żurawinę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Żele żurawinowo-tarta jabłkowa, Tarta Z Orzechami Żurawinowo-Jabłkowymi, oraz Tarta Jabłkowo-Żurawinowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wytrzyj szklane naczynie do pieczenia 8x8x2 cali wilgotną szmatką. Danie linii z folii, naciskając do przyklejenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Umieść mały talerz w zamrażarce.
3
Pierwsze 7 składników wymieszać w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować na wolnym ogniu, aż owoce będą bardzo miękkie, często mieszając, około 15 minut. Lekko schłodzić. Pracując partiami, mieszaninę przecieru w blenderze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przełożyć puree na ciężki średni rondel. Wymieszać pektyny i goździki. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż puree będzie bardzo gęste (jak mus jabłkowy), często mieszając, około 50 minut. (Gelée robi się, gdy 1/2 łyżeczki puree umieszcza się na talerzu w żelu zamrażalnika po 1 minucie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
PektynaPektyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
5
Przełożyć puree do przygotowanego naczynia; gładki wierzch.
6
Odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej. Przykryć; schłodzić gelée do jędrności, o 3 godziny dłużej.
1
Wytrzyj szklane naczynie do pieczenia 8x8x2 cali wilgotną szmatką. Danie linii z folii, naciskając do przyklejenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Umieść mały talerz w zamrażarce.
3
Połącz pierwsze 6 składników w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż owoce będą bardzo miękkie, często mieszając, około 15 minut. Lekko schłodzić. Pracując partiami, mieszaninę przecieru w blenderze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przełożyć puree na ciężki średni rondel. Wymieszać pektyny. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż puree jest bardzo gęsty (jak mus jabłkowy), mieszając często, około 50 minut. (Gelée robi się, gdy 1/2 łyżeczki puree umieszcza się na talerzu w żelu zamrażalnika po 1 minucie.) Mieszać w wystarczającej ilości barwnika spożywczego, aby uzyskać atrakcyjny zielony kolor (około 20 kropli zieleni i 5 kropli żółci).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
PektynaPektyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
5
Przełożyć puree do przygotowanego naczynia; gładki wierzch.
6
Odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej. Przykryć; schłodzić gelée do jędrności, o 3 godziny dłużej.
7
Odwróć oba żele na powierzchnię roboczą. Odklej plastik.
8
Pokroić na 1-calowe kwadraty.
9
Placki zwijamy w cukier musujący do okrycia. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje100
Ocena Zdrowia0
Magazyn