Żele Z Owoców Męczennicy
Żele z owoców męczennicy mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 38 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 48 i kosztuje 18 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i zbierz wodę, sok z cytryny, przeciery z marakui, takie jak goya, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Intensywne Żelki Owocowe, Musujące Gelées Owocowe, oraz Wino deserowe Gelee z owocami cytrusowymi.
Instrukcje
Lekko patelnia do pieczenia oleju.
Posypać żelatynę wodą w 2-quart ciężki rondel i odstawić 4 minut, aby zmiękczyć.
Podgrzać żelatynę na średnim ogniu, mieszając, aż do rozpuszczenia. Wymieszać 2 szklanki cukru do rozpuszczenia, następnie wymieszać z sokiem z cytryny.
Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, myjąc kryształy cukru po stronie patelni szczotką do ciast zanurzoną w zimnej wodzie. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, odsłonięte, bez mieszania, 13 minut (uważnie obserwować, aby mieszanina nie zagotowała się).
Wyjmij z ognia i pozostaw 5 minut, aby pęcherzyki się rozproszyły. (Odtłuścić pianę, która pozostaje po 5 minutach.) Wymieszać z przecierem z marakuji (nie zeskrobywać dna patelni; pozostawić ciemne kawałki, które przyklejają się).
Wlać do pieczenia i odstawić w temperaturze pokojowej, aż Zestaw, co najmniej 12 godzin.
Uruchom ostry nóż wokół krawędzi żelatyny i odwróć na deskę do krojenia.
Pokrój w paski o szerokości 1/2 cala, a następnie pokrój paski na kawałki o szerokości 1 cala. Tuż przed podaniem, delikatnie wrzucić gelées w misce z cukrem do pokrycia, szczotkowanie nadmiaru.
Gelées, bez powłoki cukrowej, przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnej temperaturze pokojowej 2 tygodnie.