Żelatyna Żurawinowo-Pomarańczowa
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Żurawinowo-pomarańczowa forma żelatynowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, soku żurawinowego, żelatyny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Żelatyna Żurawinowa Forma, Aromatyczna Forma Żelatyny Żurawinowej, oraz Żelatyna Żurawinowo-Ananasowa.
Instrukcje
Wlać 2 szklanki soku do dużej miski.
Posypać żelatynę i odstawić na 5 minut.
W rondlu połączyć 2 szklanki pozostałego soku z cukrem.
Umieścić na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, i doprowadzić do duszenia, o 7 protokół.
Wlać rozgrzany sok na mieszaninę żelatyny i mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Wymieszać pozostałe 2 szklanki soku.
Lekko spryskać patelnię 10-cup Bundt sprayem do gotowania.
Wlać 1 szklankę mieszanki soku i przechowywać w lodówce, aż zestaw, o 25 protokół. Połowę pomarańczy rozrzucić na wierzchu i wlać jeszcze 2 szklanki mieszanki soku. Przechowywać w lodówce, aż zestaw, o 35 protokół. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną pomarańczy i soku. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie i całkowicie ustawić, co najmniej 4 godziny.
Gdy będziesz gotowy do podania, delikatnie odciągnij żelatynową formę od krawędzi patelni i odwróć na talerz do serwowania.