Żeberka z piwem korzennym i sezamem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj piwa korzennego i żeberek sezamowych. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 63 kalorie, 0g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. 3 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka chile-sos czosnkowy, stojaki jagnięcina, asian chile sos pieprzowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin i 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Piwo korzenne żeberka BBQ, Żeberka BBQ z sosem BBQ z piwa korzennego, oraz Root Beer Duszone Żeberka Wołowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać olej sezamowy, sos czosnkowy chile i 1 łyżeczkę soli w misce. Wymieszać do rozpuszczenia soli.
Umieść żebra na kwadracie z folii aluminiowej i posmaruj mieszanką oleju sezamowego na żebrach po obu stronach.
Umieść żebra w ciężkiej, zamykanej plastikowej torbie.
Zalej żeberka piwem korzennym i zapieczętuj torebkę. Przechowywać w lodówce co najmniej 12 godzin lub przez noc.
Wyjąć żeberka z marynaty; rezerwy marynaty w misce i przechowywać w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (120 stopni C).
Umieść duży kawałek folii aluminiowej na blasze do pieczenia.
Umieść żeberka, mięso do góry, na folii i doprawić obie strony solą i czarnym pieprzem.
Umieść kawałek papieru pergaminowego na mięsie; umieść inny kawałek folii na pergaminie. Złóż krawędzie i uszczelnij boki, aby stworzyć hermetyczne opakowanie.
Żeberka pieczemy w rozgrzanym piekarniku do niemal widelca, około 2 godzin. Otwórz opakowanie foliowe i przetestuj doneness; widelec włożony do mięsa wejdzie z pewnym wysiłkiem.
Przelać zarezerwowaną marynatę do małego rondla.
Dodać czosnek, zieloną cebulę i ocet ryżowy do marynaty i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej-wysokiej i gotować, aż sos jest zmniejszona o połowę, o 5 protokół; mieszać często.
Do rondla z sosem wlać soki z opakowania foliowego.
Dodaj sos pieprzowy Asian chile. Doprowadzić z powrotem na wolnym ogniu i gotować sos, aż lekko zagęszczony do glazury, o 5 Więcej minut.
Zwiększyć ciepło piekarnika do 450 stopni F (230 stopni C). Wyłóż kolejną blachę do pieczenia folią i przenieś żebra na blachę do pieczenia.
Posmaruj obie strony żeber zagęszczonym sosem szkliwnym. Gotować w gorącym piekarniku, aż glazura zaczyna gotować na mięso, 6 do 7 protokół.
Szczotkuj kolejną warstwę glazury na żebrach; powtórz jeszcze 4 razy, gotując 5 do 6 Więcej minut na raz, aż mięso będzie błyszczące, szkliwione, rumiane i całkowicie przetargu widłowego.
Pędzel 1 więcej warstw glazury na mięso.
Żeberka posypać sezamem i gotować jeszcze 5 minut, aby ustawić ostatnią warstwę glazury.