Żeberka Wieprzowe Z Grilla

Żeberka wieprzowe z grilla to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 492 kalorie, 39g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 7. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ocet jabłkowy, mielony pieprz, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Klasyczne żeberka wieprzowe z grilla z sosem Barbecue z wędzonego boczku, Żeberka Wieprzowe Wiśniowo-Grillowe, oraz Bourbon Barbecue Żeberka Wieprzowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrębki moczyć w wodzie 1 godzinę.
Rozgrzej grill do średnio wysokiego ciepła za pomocą obu palników. Po podgrzaniu należy wyłączyć lewy palnik (pozostawić włączony prawy palnik).
Umieść wióry na elemencie grzejnym po prawej stronie.
Umieść jednorazową patelnię z folii aluminiowej na elemencie grzewczym po lewej (nieogrzewanej) stronie.
Wlać 2 szklanki wody na patelni.
W małej miseczce połącz słodką paprykę i kolejne 5 składników (przez nasiona selera). Wymieszaj olej, ocet i czosnek, aby utworzyć pastę. Spłukać i osuszyć żebra. W razie potrzeby usuń cienką membranę z tyłu żeber, krojąc ją nożem, a następnie ściągając ją. (To sprawi, że żeberka będą bardziej delikatne.)
Posypać obie strony żeber solą; natrzeć pastą przyprawową. Wieszak grillowy z natryskiem do gotowania; miejsce na grillu.
Umieść żebra, mięsiste boki w dół, na stojaku do grillowania na bezpośrednim ogniu; przykryj i grilluj 10 minut. Obróć żebra i przesuń je po pośrednim ogniu, pokrywając lewy palnik. Przykryć i grill 20 minut.
Wyjąć żebra z grilla; owinąć folią o dużej wytrzymałości.
Umieść owinięte folią żeberka na blasze do pieczenia; piec w temperaturze 250 przez 2 godziny lub do momentu, gdy mięso zacznie odciągać się od kości.
Odstawić żeberka na 10 minut przed krojeniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Shiraz, Zinfandel
Żeberka wieprzowe działają bardzo dobrze z Pinot Noir, Shiraz i Zinfandel. Żeberka wieprzowe i inne grillowane porki ze słodko-pikantnymi sosami dobrze komponują się z tymi czerwonymi winami. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.