Żeberka Wieprzowe Texas
Texas żeberka wieprzowe może być dobry przepis, aby rozszerzyć repertuar dania głównego. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje $4.89 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 81g białka, 113g tłuszczu, oraz w sumie 1814 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 239 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, cukier, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 92%. Podobne przepisy to Texas BBQ żeberka, Żeberka Wołowe W Stylu Teksańskim, oraz Kotlety wieprzowe lub żeberka wieprzowe z sosem morelowo-ananasowym.
Instrukcje
Oczyścić żebra i odciąć nadmiar tłuszczu. W średniej misce, wymieszać cukier, 1/4 szklanki soli, zmielony czarny pieprz, papryka, 1 łyżeczka pieprzu cayenne, i czosnek w proszku. Żeberka obficie posmarować mieszanką przypraw.
Umieść żebra w dwóch patelniach 10x15 cali, układając dwa stojaki żeber na patelnię. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F (135 stopni C).
Piec odkryte przez 3 do 4 godzin, lub aż żeberka są miękkie i prawie rozpadają się.
Usuń 5 łyżek kapieli z dna patelni do pieczenia i umieść na patelni na średnim ogniu. Cebulę ugotować na patelni, aż lekko zbrązowieje i będzie miękka. Wymieszać z ketchupem i podgrzewać przez 3 do 4 minut, ciągle mieszając. Następnie wymieszaj wodę z brązowym cukrem i dopraw do smaku pieprzem cayenne, solą i pieprzem. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę, dodając wodę w razie potrzeby, aby uzyskać pożądaną grubość.
Rozgrzej grill na średnim i niskim ogniu.
Gdy jesteś gotowy do grillowania, dodaj namoczone wióry do węgli lub do pudełka palacza grilla gazowego. Lekko olejowy ruszt grillowy.
Umieść żebra na grillu dwa stojaki na raz, aby nie były zatłoczone. Gotować przez 20 minut, obracając od czasu do czasu. Żeberka podlewać sosem w ciągu ostatnich 10 minut grillowania, aby sos się nie przypalił.
Polecane wino: Pinot Noir, Shiraz, Zinfandel
Pinot Noir, Shiraz i Zinfandel to moje ulubione żeberka wieprzowe. Żeberka wieprzowe i inne grillowane porki ze słodko-pikantnymi sosami dobrze komponują się z tymi czerwonymi winami. Możesz spróbować Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.