Żeberka pieczone z warzywami Chianti i glazurą balsamiczną

Żeberka pieczone z warzywami Chianti i glazurą balsamiczną
Pieczeń z żeberek z warzywami Chianti i glazurą balsamiczną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 914 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 8,05 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka rib-eye pieczone, czerwone Skórki ziemniaki, brązowy cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Pieczone warzywa z glazurą balsamiczną, Pieczone warzywa korzeniowe z glazurą balsamiczną, oraz Pieczeń wieprzowa faszerowana z malinową glazurą balsamiczną.

Instrukcje

1
Połącz ocet, wino i cukier w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając do rozpuszczenia cukru. Gotować do syropu i zmniejszyć do 3/4 szklanki, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CukierCukier
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia. (Glazura balsamiczna może być wykonana 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura BalsamicznaGlazura Balsamiczna
3
Pozycja 1 stojak w centrum i 1 stojak w dolnej trzeciej części piekarnika; rozgrzać do 163°. wrzucić ziemniaki, marchew, i cebula z olejem w dużej misce do herbu. Warzywa rozsypać na dużej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
MarchewMarchew
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
4
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
5
Umieść na Dolnym stojaku i piecz 35 minut, mieszając od czasu do czasu.
6
Ustawić mięso na stojaku ustawionym w patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
8
Umieść na środkowej półce i piecz, aż termometr włożony do centralnych rejestrów 52°; kontynuuj pieczenie warzyw do miękkości, o 1 godzinę 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
9
Przełożyć mięso na deskę do krojenia; namiot z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Odstawić na 10 minut.
11
Natkę pietruszki wymieszać z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
12
Pokroić mięso w plastry o grubości 1/2 cala. Plastry mięsa i warzywa podzielić na 8 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MięsoMięso
13
Skropić lekko glazurą balsamiczną i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura BalsamicznaGlazura Balsamiczna
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia65
Magazyn