Żeberka pieczone z warzywami Chianti i glazurą balsamiczną
Pieczeń z żeberek z warzywami Chianti i glazurą balsamiczną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 914 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 8,05 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka rib-eye pieczone, czerwone Skórki ziemniaki, brązowy cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Pieczone warzywa z glazurą balsamiczną, Pieczone warzywa korzeniowe z glazurą balsamiczną, oraz Pieczeń wieprzowa faszerowana z malinową glazurą balsamiczną.
Instrukcje
Połącz ocet, wino i cukier w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając do rozpuszczenia cukru. Gotować do syropu i zmniejszyć do 3/4 szklanki, o 25 protokół.
Zdjąć z ognia. (Glazura balsamiczna może być wykonana 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Pozycja 1 stojak w centrum i 1 stojak w dolnej trzeciej części piekarnika; rozgrzać do 163°. wrzucić ziemniaki, marchew, i cebula z olejem w dużej misce do herbu. Warzywa rozsypać na dużej blasze do pieczenia.
Umieść na Dolnym stojaku i piecz 35 minut, mieszając od czasu do czasu.
Ustawić mięso na stojaku ustawionym w patelni do pieczenia.
Umieść na środkowej półce i piecz, aż termometr włożony do centralnych rejestrów 52°; kontynuuj pieczenie warzyw do miękkości, o 1 godzinę 40 minut.
Przełożyć mięso na deskę do krojenia; namiot z folią.
Natkę pietruszki wymieszać z warzywami.
Pokroić mięso w plastry o grubości 1/2 cala. Plastry mięsa i warzywa podzielić na 8 talerzy.
Skropić lekko glazurą balsamiczną i podawać.