Żeberka krótkie zawinięte w liście figowe Z Mission Fig Black Mole

Żeberka krótkie zawinięte w liście figowe Z Mission Fig Black Mole
Krótkie żeberka zawinięte w liście Fig Z Mission Fig Black Mole mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na danie główne. Na 5,74 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 1043 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Mieszanka octu balsamicznego, melasy, liści laurowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać figę, możesz podążać za tym daniem głównym z Świeże figi i winogrona jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Żeberka krótkie zawinięte w liście figowe Z Mission Fig Black Mole, Pieczone Figi Crostini, oraz Domowe Fig Newtons dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żeberka do gotowania: Rozgrzej piekarnik do 42
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Umieść żebra w szerokim żaroodpornym 5-do 6-qt. garnek z cebulą, czosnkiem, tymiankiem, rozmarynem, liśćmi laurowymi, solą i wystarczającą ilością wody (ok.), aby prawie pokryć mięso. Przykryć garnek i piec 1 godzinę. Obrócić żeberka, zmniejszyć piekarnik do 300, a następnie piec, pod przykryciem, aż do przetargu widłowego, o 3 więcej godzin. Odkryj i pozostaw mięso w płynie, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Tymczasem zrób Kreta: w małym rondlu, ugotuj Wino i 2 łyżki. ocet na średnim ogniu do zmniejszenia do 1/2 szklanki, 10 do 14 minut. Wymieszać z figami, sosem kret, 1 łyżka. melasę i 1/2 szklanki bulionu. Doprowadzić do wrzenia, następnie dusić na małym ogniu, często mieszając, aż figi będą miękkie po przekłuciu, 50 minut. Odstawić na 1 godzinę lub schłodzić do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Liście fig gotować w średnim garnku z wrzącą wodą, aż będą elastyczne, około 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Drenaż.
6
Przenieś żebra na deskę. Przesuń kości z mięsa i odrzuć. Przyciąć i odrzucić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
7
Ułóż 4 liście fig na powierzchni roboczej, żyłkę do góry. Wyśrodkuj krótkie żebro na każdym liściu. Owiń liście na żebra, zaczynając od dołu i chowając krawędzie; w razie potrzeby dodaj drugi liść do każdego, aby pokryć mięso. Ustawić Pakiety złożone bokiem w dół w natłuszczonej płytkiej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
8
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Pieczemy paczki, aż mięso osiągnie 145 w środku na termometrze natychmiastowego odczytu, 25 do 30 minut. Rozluźnij od patelni za pomocą szpatułki, Wytnij otwarte liście w środku pakietów i złóż tylne krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
W międzyczasie podgrzać Kreta do gotowania na wolnym ogniu, mieszając; w razie potrzeby dodać więcej bulionu, aby kret był wylewany. Dostosuj przyprawy za pomocą większej ilości octu lub melasy. Aby służyć, Ustaw paczki na talerzach. Posmarować mięsem Kreta i ułożyć figi obok żeberek. Chipsy Scatter, stalówki kakao, i pepitas na wierzchu i służyć z pozostałym mol i więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stalówki KakaoweStalówki Kakaowe
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
11
* Poproś rzeźnika, aby wyciął żebra na wymiar. Kup liście bananowca na rynkach Latino (lub użyj ogrodowych liści figowych). Znajdź Kreta murzyna W Latino markets lub w oaxacanfoods.com (lub użyć brązowego sosu Poblano mole lub pasty, Znalezione w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych). Get cacao nibs on amazon.com
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Stalówki KakaoweStalówki Kakaowe
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje ulubione żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon.
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
Bursting with big black cherry, juniper berry and black licorice flavors, easing into notes of cardamom, cinnamon, and gentle vanilla creme. There's an intriguing granite minerality to the wine along with a toasty, sweet oak profile in the finish. This is a wonderful stand-alone wine, but can be paired with a variety of dishes. It's forceful personality make it a good match for almost anything a Cabernet would be paired with, a favorite steak dish for instance, yet the wine's tannin structure is soft enough to pair with eggplant parmesan or your favorite chicken dish.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn