Żeberka Krótkie Bez Kości

Żeberka Krótkie Bez Kości
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać wolno duszone żeberka bez kości spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1474 kalorii, 52g białka, oraz 129g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.32 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz chipotle adobo puree, piloncillo, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Wolne Duszone Żeberka Wołowe, Włoskie Powolne Duszone Żeberka, oraz Wolnoopalacz duszone żeberka z puree ziemniaczanym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odcedzić chiles dobrze i umieścić je w słoiku blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj czosnek, goździki, oregano, sól, kminek i szklankę wody i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Rozgrzać olej w średnio ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
4
Wlać mieszaninę chile, a następnie wypłukać blendera z pozostałą wodą filiżankę i dodać, że na patelni (ustawić słoik blendera bok). Doprowadzić sos do wrzenia, mieszając do włączenia oleju. Wyreguluj ciepło tak, aby sos się gotował.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Zmiksować pomidory z sokami, aż będą gładkie (patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
6
Wlać do sosu i wymieszać z piloncillo. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie błyszczący i małe kropki tłuszczu unoszą się na powierzchnię, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PanelaPanela
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
7
Dodawać niewielką ilość wody na raz, jeśli sos staje się zbyt gęsty, zanim zacznie lśnić. Sos można przygotować do 2 dni wcześniej i schłodzić. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, dodając wodę w razie potrzeby, aby przywrócić ją do odpowiedniej konsystencji, przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
1
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Przyciąć całą tłustą i srebrną skórę (cienką białawo szarą błonę) od mięsistych boków żeber. Rozrzucić około połowy selera, marchew, cebula, i czosnek na dnie głębokiego 13 przez 9-calowy zapiekanka lub patelni z ciasno przylegającą pokrywką lub innej zapiekanki, w którym żeberka będą pasować ciasno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
3
Połóż żeberka na warzywach, mięso od strony dołu, nakładając je trochę, jeśli to konieczne. (Żeberka kurczą się podczas gotowania i nie będą się nakładać, ale leżeć po stronie mięsa, aby wchłonąć wszystkie soki.) Tuck pasilla chiles, Jeśli za pomocą, i liści laurowych między i wokół żeber. Rozrzucić Pozostałe seler, cebula, marchew, i czosnek, oregano, i pieprz na żebra. Wymieszać chipotle puree, sól, i wody razem, aż sól rozpuszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipotle Chile PureeChipotle Chile Puree
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Zalać żebra i przesunąć zapiekankę, aby równomiernie rozprowadzić płyn. Przykryj zapiekankę pokrywką lub podwójną grubością folii o dużej wytrzymałości, zaciskając ją mocno na boki, aby uzyskać bardzo szczelne uszczelnienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
5
Piec, aż żeberka będą miękkie, gdy poked widelcem; mięso powinno łatwo odciągnąć od kości, ale nie powinien być rozpada. To zajmie około 3 godzin, ale sprawdź na około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
6
Ostrożnie wyjmij pokrywę lub przebij otwór w folii, aby umożliwić wydostanie się pary przed zdjęciem folii w celu sprawdzenia żeber. Wymień go na nową folię, jeśli potrzebne jest dalsze gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
7
Gdy żeberka są miękkie, odstawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
8
Gdy naczynie jest gotowe, wytrzyj lub zeskrobaj zestalony tłuszcz z żeber i usuń mięso z kości. Może łatwo się odciągnąć lub trzeba go odciąć. Trim chrząstki, która biegnie wzdłuż boków iz tyłu każdego kawałka wołowiny. Zostaniesz z drobnymi prostokątami wołowiny. Dusić lub grillować żeberka (patrz poniżej). Czy pieczenie lub grillowanie, chcesz użyć niskiego, stałego ciepła, aby powoli podgrzać krótkie żeberka podczas ich brązowienia. Będziesz wiedział, że żebra są podgrzewane, gdy tłuszcz zaczyna skwierczeć na powierzchni. Jeśli wołowina zaczyna brązowieć, zanim żeberka zmiękną i skwierczą, usuń je z brojlerów i obniż ciepło (lub przesuń stojak dalej od ciepła), lub poczekaj, aż węgle obumierają trochę i spróbuj ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
1
Umieść stojak około 8 cali od brojlerów i podgrzewaj brojlery, aby obniżyć, jeśli to możliwe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
2
Umieść wołowinę z tym, co było stroną kości, na lekko naoliwionej patelni brojlerów. Broil do góry jest rumiane i skwierczące, o 6 protokół. Odwróć i powtórz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1
Rozgrzej grill gazowy do niskiego poziomu lub rozpal ogień węglem drzewnym i poczekaj, aż zgaśnie, aż będziesz mógł trzymać rękę o cal od grilla przez 5 sekund. Używając szczypiec, nasmaruj grill papierowym ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym. Grill żeberka krótkie, obracając od czasu do czasu, aż rumiane, zmiękczone, i skwierczące, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2
W międzyczasie podgrzej sos na małym ogniu, dodając niewielkie ilości wody w razie potrzeby, aby przywrócić sosowi odpowiednią konsystencję. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
3
Aby służyć, Chochla około 1/3 szklanki sosu na każdym talerzu i wyśrodkować krótkie żebro na każdym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
4
artykuł var
5
Typ_27_data = {};
6
artykuł
7
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Składniki

1ancho chile, wytrzeć czyste, łodygach, wysiewane, tosty, i nasączoneancho chile, wytrzeć czyste, łodygach, wysiewane, tosty, i nasączone10z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)3kilogramyżeberka wołowe z kościążeberka wołowe z kością1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopieprz czarnypieprz czarny1łyżka czerwony ocet winnymarchewkę obraną i pokrojoną w plasterkimarchewkę obraną i pokrojoną w plasterki3łodygi selera naciowego, przycięte i pokrojone w plastry ½ calałodygi selera naciowego, przycięte i pokrojone w plastry ½ cala3pasilla negro chiles, wyczyszczone, z łodygami, zaszczepione i opiekane (opcjonalnie)pasilla negro chiles, wyczyszczone, z łodygami, zaszczepione i opiekane (opcjonalnie)4chipotle Mora chiles (z nasionami), wytrzeć czyste, łodygi, tosty, i nasączonechipotle Mora chiles (z nasionami), wytrzeć czyste, łodygi, tosty, i nasączone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweChipotle Adobo PureeChipotle Adobo Puree1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(obrane) ząbki czosnku(obrane) ząbki czosnku6ząbki czosnkuząbki czosnku0Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzususzone oreganosuszone oregano2Batoniki toffi Heathsuszone oreganosuszone oregano22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuOgolony piloncillo lub 1½ łyżki ciemnobrązowego cukru plus 2 łyżeczki melasyOgolony piloncillo lub 1½ łyżki ciemnobrązowego cukru plus 2 łyżeczki melasy2Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepomidory, łuskane, myte i prażonepomidory, łuskane, myte i prażone32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegruby wędzony boczek pokrojony w kostkęgruby wędzony boczek pokrojony w kostkę4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegruby wędzony boczek pokrojony w kostkęgruby wędzony boczek pokrojony w kostkę1łyżka czerwony ocet winnycebulę białą pokroić na pół, a następnie na cienkie plasterkicebulę białą pokroić na pół, a następnie na cienkie plasterki

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia59
Magazyn