Żeberka Krótkie Bez Kości

Żeberka Krótkie Bez Kości
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać wolno duszone żeberka bez kości spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1474 kalorii, 52g białka, oraz 129g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.32 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz chipotle adobo puree, piloncillo, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Wolne Duszone Żeberka Wołowe, Włoskie Powolne Duszone Żeberka, oraz Wolnoopalacz duszone żeberka z puree ziemniaczanym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odcedzić chiles dobrze i umieścić je w słoiku blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj czosnek, goździki, oregano, sól, kminek i szklankę wody i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Rozgrzać olej w średnio ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Wlać mieszaninę chile, a następnie wypłukać blendera z pozostałą wodą filiżankę i dodać, że na patelni (ustawić słoik blendera bok). Doprowadzić sos do wrzenia, mieszając do włączenia oleju. Wyreguluj ciepło tak, aby sos się gotował.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Zmiksować pomidory z sokami, aż będą gładkie (patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
6
Wlać do sosu i wymieszać z piloncillo. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie błyszczący i małe kropki tłuszczu unoszą się na powierzchnię, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PanelaPanela
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
7
Dodawać niewielką ilość wody na raz, jeśli sos staje się zbyt gęsty, zanim zacznie lśnić. Sos można przygotować do 2 dni wcześniej i schłodzić. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, dodając wodę w razie potrzeby, aby przywrócić ją do odpowiedniej konsystencji, przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Przyciąć całą tłustą i srebrną skórę (cienką białawo szarą błonę) od mięsistych boków żeber. Rozrzucić około połowy selera, marchew, cebula, i czosnek na dnie głębokiego 13 przez 9-calowy zapiekanka lub patelni z ciasno przylegającą pokrywką lub innej zapiekanki, w którym żeberka będą pasować ciasno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
3
Połóż żeberka na warzywach, mięso od strony dołu, nakładając je trochę, jeśli to konieczne. (Żeberka kurczą się podczas gotowania i nie będą się nakładać, ale leżeć po stronie mięsa, aby wchłonąć wszystkie soki.) Tuck pasilla chiles, Jeśli za pomocą, i liści laurowych między i wokół żeber. Rozrzucić Pozostałe seler, cebula, marchew, i czosnek, oregano, i pieprz na żebra. Wymieszać chipotle puree, sól, i wody razem, aż sól rozpuszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipotle Chile PureeChipotle Chile Puree
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Zalać żebra i przesunąć zapiekankę, aby równomiernie rozprowadzić płyn. Przykryj zapiekankę pokrywką lub podwójną grubością folii o dużej wytrzymałości, zaciskając ją mocno na boki, aby uzyskać bardzo szczelne uszczelnienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
5
Piec, aż żeberka będą miękkie, gdy poked widelcem; mięso powinno łatwo odciągnąć od kości, ale nie powinien być rozpada. To zajmie około 3 godzin, ale sprawdź na około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Ostrożnie wyjmij pokrywę lub przebij otwór w folii, aby umożliwić wydostanie się pary przed zdjęciem folii w celu sprawdzenia żeber. Wymień go na nową folię, jeśli potrzebne jest dalsze gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
7
Gdy żeberka są miękkie, odstawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
8
Gdy naczynie jest gotowe, wytrzyj lub zeskrobaj zestalony tłuszcz z żeber i usuń mięso z kości. Może łatwo się odciągnąć lub trzeba go odciąć. Trim chrząstki, która biegnie wzdłuż boków iz tyłu każdego kawałka wołowiny. Zostaniesz z drobnymi prostokątami wołowiny. Dusić lub grillować żeberka (patrz poniżej). Czy pieczenie lub grillowanie, chcesz użyć niskiego, stałego ciepła, aby powoli podgrzać krótkie żeberka podczas ich brązowienia. Będziesz wiedział, że żebra są podgrzewane, gdy tłuszcz zaczyna skwierczeć na powierzchni. Jeśli wołowina zaczyna brązowieć, zanim żeberka zmiękną i skwierczą, usuń je z brojlerów i obniż ciepło (lub przesuń stojak dalej od ciepła), lub poczekaj, aż węgle obumierają trochę i spróbuj ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1
Umieść stojak około 8 cali od brojlerów i podgrzewaj brojlery, aby obniżyć, jeśli to możliwe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
Umieść wołowinę z tym, co było stroną kości, na lekko naoliwionej patelni brojlerów. Broil do góry jest rumiane i skwierczące, o 6 protokół. Odwróć i powtórz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1
Rozgrzej grill gazowy do niskiego poziomu lub rozpal ogień węglem drzewnym i poczekaj, aż zgaśnie, aż będziesz mógł trzymać rękę o cal od grilla przez 5 sekund. Używając szczypiec, nasmaruj grill papierowym ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym. Grill żeberka krótkie, obracając od czasu do czasu, aż rumiane, zmiękczone, i skwierczące, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2
W międzyczasie podgrzej sos na małym ogniu, dodając niewielkie ilości wody w razie potrzeby, aby przywrócić sosowi odpowiednią konsystencję. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Aby służyć, Chochla około 1/3 szklanki sosu na każdym talerzu i wyśrodkować krótkie żebro na każdym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
4
artykuł var
5
Typ_27_data = {};
6
artykuł
7
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia59
Magazyn