Żeberka Chrzanowe I Czosnkowe

Żeberka Chrzanowe I Czosnkowe
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj żeberka z chrzanem i czosnkiem. Jedna porcja zawiera 1308 kalorii, 52 g białka i 112 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Za 8,9 USD za porcję ten przepis pokrywa 42% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną i ketogenną. Jeśli masz pod ręką pasternak, sól morską i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Będzie hitem na Twojej walentynkowej imprezie. 3 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 71%. Ten wynik jest dobry. Prime Rib z kremem chrzanowym, Prime Rib z kremem chrzanowym i Prime Rib z sosem chrzanowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Wołowinę ułóż na dużej brytfance kością do dołu. (Żeberka pełnią rolę naturalnego rusztu do pieczenia.) W małej misce rozgnieć czosnek, chrzan, sól, pieprz i oliwę z oliwek, aby uzyskać pastę. Obficie wmasuj pastę w całą pieczeń. Rozłóż warzywa i połówki czosnku wokół mięsa i skrop je 2 porcjami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowySklasyfikowany Trener Motywacyjny 200-prądowy
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Włóż patelnię do piekarnika i piecz wołowinę przez około 1 1/2 do 2 godzin w przypadku mięsa średnio wysmażonego (lub około 20 minut na funt). Sprawdź temperaturę wewnętrzną pieczeni w kilku miejscach za pomocą termometru natychmiastowego; powinien zarejestrować 125 stopni F. dla średnio rzadkiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Wyjmij wołowinę na deskę do krojenia i odstaw na 20 minut. Wewnętrzna temperatura mięsa będzie nadal rosła o około 10 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
5
Wyjmij warzywa i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
6
Soki z patelni wlać do oddzielacza tłuszczu lub małej miski i odstawić, aby tłuszcz i sok wołowy oddzieliły się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Odlać i wyrzucić tłuszcz. Do grzybów wykorzystasz smaczne soki wołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
8
Postaw czystą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Dodaj masło i 2-litrową kroplę oleju. Kiedy masło zacznie się pienić. dodać grzyby i tymianek; i doprawić solą i pieprzem. Mieszaj wszystko razem przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
10
Dodaj czerwone wino, mieszając, aby zeskrobać wszelkie przyklejone kawałki; następnie gotujemy i mieszamy do odparowania alkoholu. Gdy wino prawie się wyczerpie, dodaj zarezerwowany sok z wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
AlkoholAlkohol
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
11
Pozwól, aby płyn się zagotował, a następnie zdejmij z ognia. Wymieszaj śmietanę i szczypiorek, dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki

Składniki

606 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizastrzeżony bulion wołowy (kapiele z pieczeni) lub bulion niskosodowy w puszkachzastrzeżony bulion wołowy (kapiele z pieczeni) lub bulion niskosodowy w puszkach59Orzechy dowolne (posiekane)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1206 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCabernet SauvignonCabernet Sauvignon2marchew obrana i posiekanamarchew obrana i posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony świeży szczypiorekmielony świeży szczypiorek1206 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChrzan tarty, świeży lub przygotowanyChrzan tarty, świeży lub przygotowany5ząbki czosnku, rozbite, plus 2 główki czosnku, połówkiząbki czosnku, rozbite, plus 2 główki czosnku, połówki606 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1086 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2pasternakpasternak2kgs(3-żeberka) prime Rib beef roast, o(3-żeberka) prime Rib beef roast, o1czerwona cebula, połówkaczerwona cebula, połówka146Orzechy dowolne (posiekane)świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól morska i świeżo zmielony czarny pieprzSól morska i świeżo zmielony czarny pieprz1zostawićz 2 gałązek świeżego tymiankuz 2 gałązek świeżego tymianku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone907Orzechy dowolne (posiekane)różne grzyby, takie jak cremini, ostrygi, shiitake, kurki lub białe, przycięte i pokrojone w plastryróżne grzyby, takie jak cremini, ostrygi, shiitake, kurki lub białe, przycięte i pokrojone w plastry907Orzechy dowolne (posiekane)różne grzyby, takie jak cremini, ostrygi, shiitake, kurki lub białe, przycięte i pokrojone w plastryróżne grzyby, takie jak cremini, ostrygi, shiitake, kurki lub białe, przycięte i pokrojone w plastry

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Prime Rib w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Argyle Reserve Pinot Noir. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia36
Magazyn