Świąteczny Tort Czekoladowy
Świąteczny tort czekoladowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka wanilii, jajka, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Świąteczny Tort Choco-Bananowy, Świąteczna gorąca czekolada 4 sposoby, oraz Świąteczne Czekoladowe Serduszka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Beat masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste.
Dodać jajka, czekoladę i wanilię; ubijać do dobrze wymieszanego.
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sól na przemian z mlekiem, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
Wlać do natłuszczonego wosku wyłożonego papierem 15x10x1-calowej patelni do pieczenia.
Piec 25 min. albo dopóki wykałaczka włożona do środka nie wyjdzie czysta. Uruchom nóż lub metalową szpatułkę wokół patelni, aby poluzować boki; Odwróć na stojak z drutu. Ostrożnie usunąć papier woskowy; całkowicie schłodzić.
Pokrój ciasto poprzecznie na 3 prostokąty (10x5 cali).
Mrozić 2 warstwy ciasta z połową ubitej polewy; układać na talerzu do serwowania. Wierzch pozostałą warstwą ciasta.
Wierzch ciasta rozprowadzić nadzieniem z ciasta. Mrożone boki ciasta z pozostałą bitą polewą. Przechowywać w lodówce.