Świąteczny Strudel
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj świąteczny Strudel. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 537 kalorii, 10g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać g christmas pudding, mielony cynamon, czekolada, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Strudel jabłkowy (apfel Strudel), Strudel Szynkowy, oraz Strudel Grzybowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C / 350 stopni F/ Gaz
Ułóż 6 arkuszy ciasta filo na czystym ręczniku do herbaty, nakładając się na każdy o cal, aby pokryć ręcznik do herbaty.
Uwaga kucharza: filo powinno całkowicie zakryć Ręcznik, Z Małym zwisem na jednym z krótszych końców.
Pracuj szybko, aby ciasto nie wyschło i posmaruj je roztopionym masłem.
Posypać cynamonem i 2 uncje / 50 g cukru, a następnie pokruszyć orzechy imbirowe, aby dodać trochę chrupiące. Na wierzchu dokładnie wyłożyć resztę arkuszy ciasta i ponownie posmarować masłem.
Użyj rąk, aby kruszyć świąteczny pudding do miski, a następnie zetrzeć w owocach, rdzeniach i wszystkich. Chcesz mieć mniej więcej taką samą ilość startych owoców jak budyń.
Dodać około 2 łyżki cukru i wymieszać wszystko razem, aby nieco bardziej rozbić budyń.
Posyp to całe ciasto, aby było z grubsza przykryte, pozostawiając zwis czysty.
Umieść czekoladę w rzędzie na wierzchu puddingu Bożonarodzeniowego, na krótszym boku najbliżej zwisu.
Złóż zwis na czekoladzie i uszczypnij go, a następnie podnieś ręcznik do herbaty i użyj go, aby pomóc ci ostrożnie zwinąć strudel. Włóż końce pod, aby je zamknąć i przenieś na dużą patelnię zapobiegającą przywieraniu.
Całość posmarować masłem, a następnie posypać odrobiną cukru.
Piec w gorącym piekarniku przez około 40 minut, aż chrupiące, złociste i wspaniały wygląd. Może się trochę rozdzielić i wyglądać nieco rustykalnie, ale myślę, że to całkiem miłe. Uwaga kucharza: możesz owinąć dodatkową warstwę filo przed gotowaniem, jeśli chcesz, aby wyglądało nieco schludniej.
Po ugotowaniu strudla pozostaw do ostygnięcia, a następnie użyj ząbkowanego noża, aby przeciąć strudel na
Plastry 2-calowe/ 5 cm. Odkurz je cukrem pudrem i podawaj z gotowym kremem z lodówki.