Świąteczny budyń z sosem Brandy
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz morele, ocet, mocno brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Świąteczny budyń z sosem Brandy, Budyń wiejski z sosem karmelowym Brandy, oraz Świąteczny budyń z sosem z gałki muszkatołowej.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 11 składników w misce; dobrze wymieszać.
Połączyć mleko, soda oczyszczona i ocet; dodać do mieszaniny słodkich ziemniaków, mieszając, aż suche składniki są wilgotne.
Naciśnij mieszaninę słodkich ziemniaków do 6-filiżanki gotowane na parze-budyń formy pokryte sprayem do gotowania. Przykryć szczelnie folią lub pokrywką pokrytą sprayem do gotowania.
Umieść pleśń na płytkim stojaku w garnku; dodaj wrzącą wodę do połowy boków formy. Przykryć i gotować w gotującej się wodzie 3 godziny lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty, dodając wodę do garnka w razie potrzeby. Odwróć budyń na talerz; pokrój na 10 plastrów.
Połącz zmiękczone lody i brandy, mieszając trzepaczką do wymieszania.