Świeży szpinak z sosem Tofu

Świeży szpinak z sosem Tofu
Świeży szpinak z sosem tofu może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko szpinak, dashi, nasiona sezamu, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Sałatka jęczmienno-szpinakowa z sosem Tofu, Sałatka jęczmienno-szpinakowa z sosem Tofu, oraz Gorący sos bekonowy bennigana-świetnie komponuje się ze świeżym szpinakiem i innymi zieleniami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pracując partiami, gotuj szpinak w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż tylko zwiędnie i będzie jasno zielony, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Drenaż. Szpinak schłodzić w misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Drenaż. Wycisnąć szpinak, aby usunąć nadmiar płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
4
Przelać szpinak do dużej miski. Puch z widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Umieścić 4 warstwy gazę lub 1 lniany ręcznik na powierzchni roboczej. Łyżka tofu do środka gazę. Przynieś rogach gazę razem nad tofu. Delikatnie wycisnąć gazę, aby usunąć nadmiar płynu z tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
6
Przenieś tofu na papierowy filtr do kawy lub podwójną warstwę ręczników papierowych. Pozwól filtrowi wchłonąć płyn z tofu. Powtórz z 4 filtrami do kawy lub podwójnymi warstwami ręczników papierowych, aby usunąć większość nadmiaru płynu z tofu (tofu będzie lekko kruche).
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Przenieść odsączone tofu do średniej miski. Wymieszać miso i kolejne 5 składników (mieszanina będzie wyglądała na zsiadłą). (Można przygotować 8 godzin wcześniej. Przykryć szpinak i tofu dressing oddzielnie i przechowywać w lodówce.) Łyżka tofu dressing na szpinaku i wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą. Szpinak podzielić między miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
MisoMiso
SólSól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Posypać sezamem; udekorować cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
CytrynaCytryna
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia94
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn