Świeży Pomarańczowy Tort Weselny

Świeży Pomarańczowy Tort Weselny
Jeśli 9 centów za porcję spada w budżecie, świeży pomarańczowy tort weselny może być niesamowite bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 50 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 125. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Ślub. Jeśli masz plastikowe słomki, partie podstawowego przepisu na ciasto, kartonowe ciasto okrągłe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Tort weselny Orange berry, Świeże Ciasto Pomarańczowe, oraz Ciasto pomarańczowe ze świeżymi jagodami.

Instrukcje

1
Będziesz potrzebował 2 (14-calowych) warstw ciasta. Podwój podstawowy przepis ciasto dwa razy, co daje 2 (14-calowy) warstwy ciasta, i postępuj zgodnie z instrukcjami ciasto aż ciasto ciasto ma być pieczone.
2
Piec (14-calowe) warstwy ciasta w 375, przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350, i piec 28 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
3
Ostudzić zgodnie z zaleceniami w przepisie.
4
Będziesz potrzebował 2 (10-calowych) warstw ciasta. Podwój podstawowy przepis na ciasto raz, który daje 2 (10-calowe) warstwy ciasta i postępuj zgodnie z instrukcjami ciasta, aż ciasto ciasto ma być pieczone.
5
Piec (10-calowe) warstwy ciasta w 375, przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350, i piec 28 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
6
Ostudzić zgodnie z zaleceniami w przepisie.
7
Będziesz potrzebował tylko 1 (6-calowej) warstwy ciasta. Przygotuj podstawowy przepis na ciasto raz, który daje 2 (6-calowe) warstwy ciasta i postępuj zgodnie z instrukcjami ciasta, aż ciasto ciasto ma być pieczone.
8
Piec (6-calową) warstwę ciasta w 375 przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350, i piec 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
9
Ostudzić zgodnie z zaleceniami w przepisie. (Zapisz dodatkową (6-calową) warstwę do innego użycia.)
1
Przykryj 3 kartonowe okrągłe ciasto (14, 10, 6 cali średnicy) folią aluminiową. Wyśrodkuj 6-calową rundę na 10-calową i przebij obie, używając końcówki noża lub szpikulca do lodu. Przyklej 1/4 - calowy drewniany kołek przez obie rundy, aby poszerzyć otwory.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2
Na środku 14-calowej okrągłej tektury rozłóż niewielką ilość lukru maślanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3
Umieść 14-calową warstwę ciasta na tekturowym okrągłym.
4
Rozłóż około 1 1/3 szklanki musu morelowego wypełniającego powierzchnię ciasta, rozprzestrzeniając się do 1/2 cala krawędzi. Wierzch z kolejną 14-calową warstwą ciasta. Powtórz procedurę z nadzieniem i pozostałymi 14-calowymi warstwami, kończąc na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
5
Wyśrodkuj 10-calowy Okrągły karton na 14-calowym poziomie. Używając czubka ostrego noża, posadź wokół krawędzi okrągłej; odstaw karton na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6
Wytnij 6 plastikowych słomek równych wysokości warstwy. Włóż słomki wewnątrz obwodu zaznaczonego okręgu, równomiernie rozstaw słomek, aby utrzymać ciężar innych poziomów.
7
Rozłóż około 1 1/2 szklanki lukier po bokach warstwy i około 1 1/3 szklanki lukier na górze. (Ta niewielka ilość lukru wystarczy, aby pokryć powierzchnię ciasta, uszczelniając w okruchach tak, aby druga warstwa rozprowadzała się płynnie.) Ostrożnie owinąć warstwę folią; umieść warstwę w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
8
Na środku 10-calowej okrągłej tektury rozprowadzić niewielką ilość lukru maślanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Umieść 10-calową warstwę ciasta na tekturowym okrągłym.
10
Rozłóż około 1 1/3 szklanki musu morelowego wypełniającego powierzchnię ciasta, rozprzestrzeniając się do 1/2 cala krawędzi. Wierzch z kolejną 10-calową warstwą ciasta. Powtórz procedurę z nadzieniem i pozostałymi 10-calowymi warstwami, kończąc na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
11
Rozłóż 1 1/3 szklanki lukier po bokach warstwy i skąpe 1 szklanka lukier na górze. Ostrożnie owinąć warstwę folią; umieść warstwę w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
12
Na środku 6-calowej okrągłej tektury rozprowadzić niewielką ilość lukru maślanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
13
Umieść 6-calową warstwę ciasta na tekturowym okrągłym.
14
Rozłóż około 1/3 szklanki musu morelowego wypełniającego powierzchnię ciasta, rozprzestrzeniając się do 1/2 cala krawędzi. Wierzch z kolejną 6-calową warstwą ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
15
Rozłóż około 3/4 szklanki lukier po bokach warstwy i około 1/3 szklanki lukier na górze. Ostrożnie owinąć warstwę folią; umieść warstwę w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1
Rano w dniu ślubu lub dzień wcześniej wyśrodkuj poziomy ciasta jeden na drugim.
2
Naostrzyć jeden koniec drewnianego kołka; przyciąć na wysokość ciasta. Ostrożnie włóż zaostrzony koniec przez środek poziomu 6 cali, w dół przez środek ciasta, przechodząc przez wcześniej wykonane otwory w rund ciasta. (Dzięki temu ciasto nie będzie przesuwać się na boki podczas transportu.)
3
Dopasuj torebkę z dużym łącznikiem i końcówką Gwiazdy. Łyżka 1 szklanka lukier do torby; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
4
Pozostałą lukier rozłożyć dekoracyjnie na cieście. Z torbą na ciasto, obramuj dno każdej warstwy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
5
Udekoruj ciasto kwiatami, w razie potrzeby.
6
Uwaga: aby zapobiec przyklejaniu się wierzchniej skorupy każdej warstwy ciasta do plastikowej folii podczas przechowywania, lekko odkurz plastikową folię mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje125
Ocena Zdrowia5
Magazyn