Świeże śliwki z tortem Polenta

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj świeżych śliwek z ciastem Polenta. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, natychmiastową polentę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pomarańczowy tort Polenta z waniliowymi śliwkami i jeżynami i lodami maślanymi, Ciasto Polenta z jeżynami i świeżą kukurydzą, oraz Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 350 F. masło 9-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia. Śliwki pokroić w miskę.
Posypać 1/4 szklanki cukru i wrzucić; odstawić. W małym rondlu, na małym ogniu, ogrzać mleko i wanilię.
Dodać masło, skórkę i sól. Przynieś na wolnym ogniu.
Ubijając stale, powoli mieszaj w polencie. Gotować, wciąż ubijając, przez 1 minutę.
Przełożyć do dużej miski.
Dodaj miód, żółtka i 3 łyżki pozostałego cukru i ubijaj do połączenia.
Ostudzić, aż do lata. W dużej misce, z mikserem elektrycznym na średnim, ubić białka i pozostały cukier, aż uformują się miękkie szczyty. Za pomocą szpatułki złóż mieszaninę białka jaja do mieszaniny polenty.
Wlać ciasto do przygotowanego naczynia.
Piec na złoty kolor, około 45 minut.
Ostudzić przez 20 minut. Pokroić na plasterki i ułożyć ze śliwkami i bitą śmietaną.