Świeże Ciasto Truskawkowe
Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mleka, mąki, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Truskawkowe Ciastko, jak zrobić wegańskie ciastko truskawkowe, Strawberry Shortcake w. Mini Strawberry PopTarts, oraz Świeże Jabłka Foster Shortcake.
Instrukcje
Delikatnie wymieszać truskawki i 1/2 szklanki cukru; schłodzić.
W dużej misce, połączyć mąkę, 1/4 szklanki cukru, proszek do pieczenia, sól i gałka muszkatołowa; pokroić w maśle, aż mieszanina jest kruchy.
Mleko i żółtka połączyć, dobrze wymieszać.
Dodaj do mieszaniny mąki, mieszając tylko do zwilżenia. Podzielić ciasto na pół; pat na dwa smarowane 9 " okrągłe patelnie ciasto.
W małej misce ubij białka na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty; rozłóż na cieście.
Posypać pozostałym cukrem.
Piec w 300 przez 40 do 45 minut lub do złotego koloru. Schłodzić 10 minut przed wyjęciem z patelni do stojaka z drutu. Całkowicie fajne.
Ułożyć jedną warstwę ciasta na dużym talerzu; rozłożyć połową bitej śmietany. Łyżka pół truskawek na śmietanie. Powtórz warstwy.
Dekoruj miętą, w razie potrzeby.