Świeże Bułeczki Pomarańczowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc spróbuj świeżych pomarańczowych bułeczek. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 268 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, cukier, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wiśniowo-pomarańczowe kremowe bułeczki z sosem karmelowym, Czekoladowe bułeczki pomarańczowe z pomarańczową glazurą, oraz Pomarańczowo-czekoladowe bułeczki z pomarańczową polewą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj mąkę, owies, 3 łyżki cukru, proszek do pieczenia, skórkę pomarańczową i sól.
Pokrój w maśle, używając blendera do ciast lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach, aż mieszanina wygląda jak drobna okruchy. Wymieszać z jajkiem i wystarczy pół na pół tak ciasto pozostawia stronie miski.
Ciasto ułożyć na lekko posypanej mąką powierzchni. Zagnieść lekko 10 razy. Na nieprzetworzonym arkuszu ciasteczek, poklepuj lub zwiń w 7-calowe koło o grubości 1/2 cala.
Pokrój na 6 klinów ostrym nożem, który został zanurzony w mące, ale nie oddzielaj klinów.
Posmarować sokiem pomarańczowym; posypać 1 łyżką cukru.
Piec 10 do 14 minut lub do złotego koloru. Natychmiast usuń z arkusza cookie; ostrożnie oddziel kliny.