Światowej Sławy Rolada Homara Maine
Światowej sławy Maine Lobster Roll może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 68g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 728 kalorii. Na 21,09 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ogórka, soli morskiej, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć majonez, możesz podążać za tym daniem głównym z Super! Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Lżejsze jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jedzenie na Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls, Maine Lobster Bake, oraz Maine Lobster Lasagna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przygotuj sałatkę z homara.
Jeśli używasz żywych homarów, paruj je lub gotuj.
Ostudzić w temperaturze pokojowej. Użyj tasaka, aby złamać i usunąć mięso z pazurów, kostek i ogonów.
Usuń chrząstkę ze pazurów i jelit z ogonów gotowanego mięsa.
Mięso pokroić w 1/2 cala kostkę. Możesz wybrać całe mięso z tuszy i dodać je do mięsa lub zamrozić tuszę na zupę lub bulion.
Umieść ogórek w durszlaku na co najmniej 5 minut, aby spuścić nadmiar płynu.
Połącz homara, majonez ogórkowy i estragon.
Dodaj szalotki. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć folią i schłodzić przez 30 minut do 1 godziny. Rozgrzej dużą patelnię ciężką (12 do 14 cali) na średnim ogniu (czarna żeliwna patelnia jest idealna). Lekko posmarować obie strony każdej bułki.
Umieścić je na patelni i gotować przez około 2 protokół, aż złoty kolor brązowy. Obróć bułki i tost z drugiej strony. Lub tosty bułki pod brojlerem zamiast. Gdy bułki będą gotowe, napełnij je schłodzoną sałatką z homara.
Umieść każdą rolkę na małym papierze lub talerzu porcelanowym; udekoruj ogórkami i chipsami ziemniaczanymi.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar można łączyć z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Louis Jadot Chablis Montee de Tonnerre Premier Cru. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 52 dolarów za butelkę.
![Louis Jadot Chablis Montee de Tonnerre Premier Cru]()
Louis Jadot Chablis Montee de Tonnerre Premier Cru
"Chablis leży w północnej części Burgundii, w połowie drogi między Dijon a Paryżem. Z Chardonnay uprawia się około 3500 hektarów (w tym 856 ha Premiers i Grands crus). Winnice Premier Cru stanowią 20% całkowitej wielkości burgundzkich winnic Premier Cru. Istnieje 40 "klimatów" premiers Crus, wśród których "Montée de tonnerre". Porada serwowania: sałatki mieszane, sałatka soja, tempura warzywna, owoce morza, sushis, nems, cheviche, tatar z łososia, kuchnia wegetariańska : tarta warzywna, koper włoski, placki z cukinii, zapiekanka warzywna, makaron wok, wegański burger, fish & chips, chicken yakitori, escargots, oeuf en meurette, żabie udka z pietruszką, kozi ser.