Śródziemnomorskie Grillowane Steki Jagnięce

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać śródziemnomorskie grillowane steki jagnięce spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 597 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, oliwki kalamatan, pomidory w puszkach, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane Steki Z Tuńczyka Śródziemnomorskiego, Grillowane Steki Jagnięce Z Rozmarynem I Tymiankiem, oraz Grillowane Steki Jagnięce Z Duszonymi Warzywami Przepis.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oleju w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska. Czosnek, liść laurowy, nasiona kopru włoskiego i skórkę gotować, mieszając, aż nasiona kopru włoskiego będą złote, około 1 minuty.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż blady złoty, o 3 protokół.
Zmniejszyć ogień do średniej, następnie dodać pomidory z sokiem, karczochy i oliwki i gotować, pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie, 5 do 8 minut. Odrzuć liść laurowy i skórkę.
W międzyczasie rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Pokroić jagnięcinę w poprzek ziarna na 4 (1-cal grubości) steki.
Posmarować obie strony steków pozostałymi 2 łyżkami oleju i doprawić 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu (łącznie).
Grill jagnięcina, obracając raz, około 10 minut w sumie średnio rzadkie.
Łyżka mieszanki pomidorowej na talerze i wierzch z jagnięciną.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah