Śródziemnomorska ryba w mikrofalówce dla dwojga
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis ma 20 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pomidorów, ser feta athenos, cukinia, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Filet Z Ryb W Mikrofalówce, Ryby Śródziemnomorskie, oraz Patelnia Do Ryb Śródziemnomorskich dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść rybę w jednej warstwie w płytkim naczyniu do mikrofalówki; skropić sosem. Wierzch z warzywami i oliwkami; przykryć woskowanym papierem.
Kuchenka mikrofalowa na wysokości 8 do 10 min. lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio]()
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku