Łosoś ze słodkim i pikantnym Rub
Łosoś ze słodkim i pikantnym Rub może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 282 kalorie, 34g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, brązowy cukier, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Słodki I Pikantny Łosoś, Łosoś słodki i pikantny, oraz Łosoś słodki i pikantny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przykryj grilla lub patelnię grillową sprayem do gotowania i rozgrzej na średnim ogniu. Podczas gdy grill jest ogrzewanie, połączyć brązowy cukier, chili w proszku, kminek, sól i pieprz.
Każdy filet z łososia posmarować 1/2 łyżeczki oleju, następnie natrzeć każdy filet około 1/2 łyżki mieszanki przypraw.
Grillować łososia, strona ciała w dół, aż zwęglone, 4 do 5 minut. Odwróć łososia i gotować kolejne 5 do 6 minut dla średniej doneness. W przypadku dobrze przygotowanej ryby gotuj dodatkowe 1 do 2 minut.
Wyjąć na talerz i natychmiast podawać.
Doskonałe źródło: białka, tiaminy, ryboflawiny, niacyny, witaminy B6, witaminy B12, kwasu pantotenowego, miedzi, fosforu, potasu, selenu
Dobre źródło: kwas foliowy, magnez
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.