Łosoś z zacierem selerowym
Łosoś z zacierem selerowym z musztardą może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 404 kalorie. Na 6,81 zł / porcja, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 108 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz łososia, liście szpinaku dla niemowląt, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Łosoś z Zacierem Selerowym, Łosoś z musztardą z zacierem selerowym, oraz Zacieru Selerowego I Pasternakowego.
Instrukcje
Łososia posmarować lekko oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Ułóż patelnię grillową folią i ułóż łososia na wierzchu.
Umieścić seler na patelni z zimną wodą do przykrycia. Sól i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 12-15 minut do miękkości. Rozgrzej grill do średniego poziomu.
Ubić razem musztardę, sok z cytryny, szczyptę cukru, sól, pieprz i 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Grilluj łososia przez pięć minut z każdej strony. W międzyczasie odsączyć seler, rezerwując 1 łyżkę wody do gotowania. Powrót selera na patelnię. Mash aż dość gładkie.
Dodaj szpinak, mieszając od czasu do czasu na małym ogniu, aż zwiędnie. Wymieszać 1 łyżkę musztardy i zarezerwowaną wodę do gotowania. Sezonu.
Łyżka zacieru na dwa ciepłe talerze i top każdy z filetem.
Mżawka nad resztkami opatrunku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.