Łosoś z sosem musztardowym
Łosoś maślany z sosem musztardowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 20 porcjami. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 32 kalorie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, łososia, musztardę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co jest raczej złe. Spróbuj Pieczony musztarda czosnek łosoś z sosem miodowo-musztardowym, Musztardowo Glazurowana noga jagnięca, oraz Grillowana noga jagnięca z rozmarynem, czosnkiem i musztardą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni o grubości 10-12 cali połącz cebulę, wermut, musztardę, estragon i cukier. Często mieszając, gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki, 5 do 8 minut.
Łososia opłukać i osuszyć.
Połóż rybę otwartą, skórę w dół, na arkuszu folii (około 12 na 17 cali.). Wykończenia folii do łososia.
Rozłóż mieszankę cebuli na wierzchu łososia.
Jeśli używasz brykietów węglowych, kopiec i zapalić 60 brykietów na ognisku. Gdy brykiety są usiane szarym popiołem, w ciągu 15 do 20 minut popychaj równe ilości na przeciwległe strony firegrate.
Dodaj 5 więcej brykietów do każdego Kopca węgli teraz i co 30 minut podczas gotowania. Ustaw miskę kroplową na firewgrate między węglami. Jeśli używasz grilla gazowego, obróć wszystkie palniki na wysoki i zamknij pokrywę na 10 minut. Wyreguluj palniki do gotowania pośredniego (bez środka rozgrzewającego) i utrzymuj na wysokim poziomie, chyba że przepis stanowi inaczej. Ustaw grilla na miejscu. Ustawić folię z łososiem na grillu, ale nie na ciepło.
Cover grill (otwarte otwory wentylacyjne na węgiel drzewny). Gotować, aż ryba będzie nieprzezroczysta, ale wilgotne patrząc w najgrubszej części (wyciąć do testu), 30 do 40 minut.
Wsuń blachę do pieczenia bez opraw pod łososia i folię, a następnie wsuń rybę na duży płaski talerz lub deskę.
Pokrój łososia i wyciągnij porcje ze skóry za pomocą szerokiej szpatułki. Doprawić do smaku solą.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.