Łosoś z sosami sojowo-miodowymi i Wasabi
Łosoś z sosami sojowo-miodowymi i Wasabi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $4.59 za porcję. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 35g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz proszek wasabi, sos sojowy, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 75%. Spróbuj Łosoś z sosami sojowo-miodowymi i Wasabi, Chile - łosoś Polany miodem z dwoma sosami, oraz Wasabi & Honey Glazed-Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj mirin, sos sojowy, ocet i imbir w płytkim naczyniu.
Dodaj rybę, skórkę do góry i marynuj, przykryte, w temperaturze pokojowej 10 minut.
Gotować sos sojowy, miód i sok z limonki w małym rondlu, często mieszając, aż zgęstnieje, o 4 protokół.
Wymieszać razem proszek wasabi i wodę w małej misce.
Broil fish, strony skóry w dół, naoliwione rack brojlerów pan 5 do 7 cali od ciepła, aż ryba jest po prostu gotowane przez, o 6 protokół.
Podawać łososia skropionego sosami.
Sosy sojowo-miodowe i wasabi można przygotować 2 godziny wcześniej i przechowywać, przykryte, w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.