Łosoś z migdałami i sosem pomidorowo-cytrynowym

Łosoś z migdałami i sosem pomidorowo-cytrynowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.13 za porcję. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Jeśli masz skórkę z cytryny, pomidory w puszkach, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łosoś z migdałami i sosem pomidorowo-cytrynowym, Tartaletki z sufletem cytrynowym z cukrowymi migdałami i sosem jeżyn, oraz Łosoś w sosie pomidorowo-Feta (aka łosoś Saganaki) dla podobnych receptur.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn