Łosoś z karmelizowanymi porami

Łosoś z karmelizowanymi porami może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja zawiera 474 kalorie, 47g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 5,54 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, por, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. 131 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest świetne. Podobne przepisy to Warzywa gotowane na parze z karmelizowanymi porami, Kugel warzywny z karmelizowanymi porami, oraz Jęczmienne Risotto z karmelizowanymi porami i pieczarkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia folią i spryskać sprayem do gotowania.
Przycinają koniec korzenia, twarde zewnętrzne liście i ciemnozielone wierzchołki pora.
Pory pokroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie poprzecznie na trzecie. Dobrze umyć pory, aby usunąć wszelkie zanieczyszczenia i osuszyć w durszlaku.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu, i gotować i mieszać pory, aż zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Posypać pory brązowym cukrem i gotować, aż staną się brązowe, 15 do 20 protokół. Wymieszać z marchewki zapałki, posypać koszerną solą, i gotować i mieszać, aż marchewki będą miękkie, o 5 protokół.
Łososia ułożyć na przygotowanej blasze do pieczenia, filety natrzeć oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Piecz łososia, aż miąższ będzie nieprzezroczysty i łatwo się płatkuje, ale nie jest suchy, około 10 minut na 1 cal grubości.
Ugotowane filety wyjąć na talerze, a każdy filet ułożyć 1/4 karmelizowanych porów i marchewką.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.