Łosoś z groszkiem, groszkiem i sosem koperkowo-ogórkowym
Łosoś z groszkiem, groszkiem i sosem koperkowo-ogórkowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 380 kalorii, 42g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 4,65 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka gruboziarnistej soli koszernej, soku pomarańczowego, grochu i wąsów grochu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Łosoś ze słodką glazurą Chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu, Łosoś ze słodką glazurą Chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu, oraz Łosoś ze słodką glazurą Chili, groszkiem cukrowym i wąsami grochu.
Instrukcje
Pędzel mały obramowany blachę do pieczenia z 1 łyżką oleju.
Ułóż łososia na przygotowanej blasze do pieczenia.
Wymieszać sok pomarańczowy i sok z cytryny w małej misce; wlać łososia.
Pozostałą 1 łyżkę oleju skropić łososiem, posypać grubą koszerną solą i pieprzem.
Odstawić na 15 minut.Podgrzej brojlery. Broil łososia, bez obracania ryby nad, aż po prostu nieprzezroczyste w centrum, uważnie obserwując i obracając blachy do pieczenia raz nawet pieczenia, o 12 protokół. Używając 2 szerokich szpatułek, przenieś łososia na talerz. Surround z grochu i grochu wąsy z sosem cytrynowym.
Podawać z sosem koperkowo-ogórkowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.