Łosoś Z Grilla Cytrynowego

Łosoś Z Grilla Cytrynowego
Łosoś z grilla cytrynowego to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 278 kalorii, 34g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 4,23 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Mieszanka pieprzu, filety z łososia, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można śledzić to danie główne z Ciasto cytrynowo-migdałowe z nadzieniem z twarogu cytrynowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowany Łosoś Cytrynowo-Sojowy, Grillowany Łosoś Cytrynowy, oraz Łosoś Z Grilla Cytrynowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zważyć deski cedrowe cięższym przedmiotem w dużym pojemniku.
2
Dodać wodę do pokrycia i moczyć co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Połączyć koperek i 5 kolejnych składników; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoperKoper
4
Łososia równomiernie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
łosośłosoś
5
Usuń deski cedrowe z wody i umieść deski na ruszcie do gotowania na grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Deski nasączone grillem, przykryte pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
2 minuty lub do momentu, gdy deski zaczną lekko palić.
8
Umieść 2 filety na każdej desce cedrowej i grilluj, przykryte pokrywą grilla, od 15 do 18 minut lub do momentu, gdy ryba płatki widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Deska CedrowaDeska Cedrowa
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Wyjmij rybę z desek na pojedyncze talerze za pomocą szpatułki. (Ostrożnie wyjąć deski z grilla za pomocą szczypiec.) Łyżka mieszanki ziół nad rybą i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
SzczypceSzczypce

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia96
Magazyn