Łosoś z chmielem Bearnaise na puree z kalafiora

Łosoś z chmielem Bearnaise na puree z kalafiora
Łosoś z chmielem Bearnaise nad Puree z kalafiora jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz klarowane masło, olej z pestek winogron, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z łososia wędzonego z dressingiem Bearnaise, Jajka gotowane i wędzony łosoś z estragonem Bearnaise, oraz Jajka gotowane i wędzony łosoś z koperkiem Bearnaise dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na puree gotuj kalafior w osolonej wodzie, aż będzie bardzo miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Dobrze odsączyć, wymieszać z gęstą śmietaną i puree blenderem zanurzeniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
3
Dodać masło w kostkach i dalej miksować, aby wygładzić puree. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Do sosu dusić piwo, szalotkę, 1 łyżkę chmielu (rezerwując resztę), tymianek i biały pieprz, aż płyn zmniejszy się o połowę. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
5
Dodaj żółtka do podwójnego kotła zamontowanego na patelni z ledwo gotującą się wodą. (Aby uniknąć jajecznicy, poziom wody nie powinien dotykać dna podwójnej miski kotła.) Rozpocząć ubijanie żółtek z batem i dodać 1 łyżkę piwa. Beat aż żółtka są grube, około 5 minut. Pokruszyć Pozostałe chmiele do redukcji, aby zintensyfikować smak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
RedukcjaRedukcja
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Usuń Cały podwójny zespół kotła (garnek i wszystkie) na żaroodporną powierzchnię, taką jak duża deska do krojenia. Podnieś podwójny kocioł z garnka i umieść czysty wilgotny ręcznik kuchenny nad garnkiem, włóż luźne końce ręcznika pod podstawę garnka i przywróć podwójną miskę kotła do swojej pozycji, aby znajdowała się na wilgotnym ręczniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Wlej część klarowanego masła do miski w powolnym, stałym strumieniu, stale ubijając. Gdy mieszanina zgęstnieje, na przemian część redukcji piwa z masłem, aż całe masło i redukcja są emulgowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
RedukcjaRedukcja
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dodaj pieprz cayenne i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
9
W razie potrzeby dodać sól. Dostosuj grubość sosu, ubijając dodatkową ciepłą wodą. Odstawić w ciepłym miejscu, aż będzie gotowy do użycia. (Należy pamiętać, że ten sos nie może być wcześniej, więc staraj się go jak najbliżej czasu podawania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
10
Rozgrzać olej z pestek winogron na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połyska. Filety z łososia przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy mięso w dół, zostawiając je w spokoju przez pierwsze kilka minut, aby umożliwić rozpoczęcie procesu karmelizacji i zapobiec rozerwaniu miąższu. Aby uzupełnić smak redukcji piwa, pożądane byłoby nałożenie twardego sear na łososia, co oznacza pozostawienie go do sear, aż stanie się ciemny (ale nie przypalony) złoty brąz. Odwróć rybę i przesmaruj drugą stronę w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
RedukcjaRedukcja
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
11
Zdjąć z ognia, aby odpocząć i przykryć do przeniesienia gotować, aż się płatki.
12
Łyżka puree z kalafiora na talerzu. Na wierzch z kawałkiem łososia, sosem i gałązką trybuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
TrybulaTrybula
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay
Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay
 Genialny wygląd, blada słoma z zielonymi odcieniami. Fermentacja w zbiorniku ze stali nierdzewnej pozwala na pełną ekspresję aromatu owoców Chardonnay bez wpływu dębu lub osadu, co daje jasny, czysty bukiet owoców tropikalnych. Podniebienie jest bogate w owoce tropikalne, czysta kwasowość Zippy równoważy słodki owocowy charakter, co skutkuje jasnym świeżym aromatycznym podniebieniem. Gdy używa się dobrej jakości Chardonnay, Chardonnay unwooded nabiera zupełnie nowego poziomu głębi i intensywności.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn