Łosoś z chmielem Bearnaise na puree z kalafiora
Łosoś z chmielem Bearnaise nad Puree z kalafiora jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz klarowane masło, olej z pestek winogron, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sałatka z łososia wędzonego z dressingiem Bearnaise, Jajka gotowane i wędzony łosoś z estragonem Bearnaise, oraz Jajka gotowane i wędzony łosoś z koperkiem Bearnaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na puree gotuj kalafior w osolonej wodzie, aż będzie bardzo miękki.
Dobrze odsączyć, wymieszać z gęstą śmietaną i puree blenderem zanurzeniowym.
Dodać masło w kostkach i dalej miksować, aby wygładzić puree. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem i ogrzać.
Do sosu dusić piwo, szalotkę, 1 łyżkę chmielu (rezerwując resztę), tymianek i biały pieprz, aż płyn zmniejszy się o połowę. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Dodaj żółtka do podwójnego kotła zamontowanego na patelni z ledwo gotującą się wodą. (Aby uniknąć jajecznicy, poziom wody nie powinien dotykać dna podwójnej miski kotła.) Rozpocząć ubijanie żółtek z batem i dodać 1 łyżkę piwa. Beat aż żółtka są grube, około 5 minut. Pokruszyć Pozostałe chmiele do redukcji, aby zintensyfikować smak.
Usuń Cały podwójny zespół kotła (garnek i wszystkie) na żaroodporną powierzchnię, taką jak duża deska do krojenia. Podnieś podwójny kocioł z garnka i umieść czysty wilgotny ręcznik kuchenny nad garnkiem, włóż luźne końce ręcznika pod podstawę garnka i przywróć podwójną miskę kotła do swojej pozycji, aby znajdowała się na wilgotnym ręczniku.
Wlej część klarowanego masła do miski w powolnym, stałym strumieniu, stale ubijając. Gdy mieszanina zgęstnieje, na przemian część redukcji piwa z masłem, aż całe masło i redukcja są emulgowane.
Dodaj pieprz cayenne i sok z cytryny.
W razie potrzeby dodać sól. Dostosuj grubość sosu, ubijając dodatkową ciepłą wodą. Odstawić w ciepłym miejscu, aż będzie gotowy do użycia. (Należy pamiętać, że ten sos nie może być wcześniej, więc staraj się go jak najbliżej czasu podawania.)
Rozgrzać olej z pestek winogron na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połyska. Filety z łososia przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy mięso w dół, zostawiając je w spokoju przez pierwsze kilka minut, aby umożliwić rozpoczęcie procesu karmelizacji i zapobiec rozerwaniu miąższu. Aby uzupełnić smak redukcji piwa, pożądane byłoby nałożenie twardego sear na łososia, co oznacza pozostawienie go do sear, aż stanie się ciemny (ale nie przypalony) złoty brąz. Odwróć rybę i przesmaruj drugą stronę w ten sam sposób.
Zdjąć z ognia, aby odpocząć i przykryć do przeniesienia gotować, aż się płatki.
Łyżka puree z kalafiora na talerzu. Na wierzch z kawałkiem łososia, sosem i gałązką trybuli.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay]()
Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay
Genialny wygląd, blada słoma z zielonymi odcieniami. Fermentacja w zbiorniku ze stali nierdzewnej pozwala na pełną ekspresję aromatu owoców Chardonnay bez wpływu dębu lub osadu, co daje jasny, czysty bukiet owoców tropikalnych. Podniebienie jest bogate w owoce tropikalne, czysta kwasowość Zippy równoważy słodki owocowy charakter, co skutkuje jasnym świeżym aromatycznym podniebieniem. Gdy używa się dobrej jakości Chardonnay, Chardonnay unwooded nabiera zupełnie nowego poziomu głębi i intensywności.