Łosoś w szkockim sosie ziołowym i grzankach cebulowych
Łosoś ze szkockim sosem ziołowym i grzankami cebulowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 527 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz bagietkę na zakwasie, liście kolendry, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowany kurczak Jerk z sosem Scotch Bonnet i Chutney z Mango, Scotch Bonnet Marmalade Cocktail, oraz Cornish Hen Salad with Scotch Bonnet Vinaigrette.
Instrukcje
1
W dużym szklanym naczyniu do pieczenia wymieszaj 2 łyżki oliwy z oliwek z musztardą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
2
Dodać filety z łososia, obrócić do płaszcza i schłodzić.
W międzyczasie, w każdej z dwóch średnich patelni, podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk. Przyprawić łososia solą i pieprzem i dodać 3 filety do każdej patelni, strona skóry w dół. Gotować na dużym ogniu, aż skóra jest rumiane i chrupiące, o 4 protokół. Włącz filety i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż nawet różowy w całym, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Łyżka sosem ziołowym chile na talerze. Na wierzchu filety z łososia i podawać z grzankami cebulowymi.
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.