Łosoś w sosie musztardowym bengalskim

Łosoś w sosie musztardowym bengalskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $4.79 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 389 kalorii, 35g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mieloną musztardę, pieprz cayenne i / lub chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: łosoś w sosie musztardowym bengalskim, Pieczony musztarda czosnek łosoś z sosem miodowo-musztardowym, oraz Łosoś w sosie musztardowo-ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić ryby na kawałki, które są o 2 "x 1" i pocierać je równomiernie solą, kurkumą i cayenne. Przykryć i odstawić do lodówki30 minut–10 godzin.
Umieść musztardę w proszku, cayenne, kurkuma i sól w małej misce.
Dodać 1 łyżkę wody i dokładnie wymieszać.
Dodaj kolejne 7 łyżek wody imieszaj. Odstawić.
Wlać olej do średniej patelni i ustawić na średnim ogniu.Gdy gorące, umieścić w ziarnach gorczycy. Jak tylko zaczną pękać, kwestią sekund, dodaj nasiona kminku i kopru włoskiego. Wymieszać raz i szybko wlać jestarda pasta.
Dodaj zielone chili, wymieszać, i doprowadzić do delikatnego gotować.
Umieść kawałki ryb w sosie w jednej warstwie. Dusić delikatnie przez około 5 minut, lub aż ryba jest po prostu gotowane przez, łyżki sos nad rybąwszystkim czasie.
Przedruk za zgodą w domu z Madhur Jaffrey: proste, pyszne dania z Indii, Pakistanu, Bangladeszu i Sri Lanki przez Madhur Jaffrey, © 2010 Knopf, a division of Random House, Inc.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Laguna Winery Russian River Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.