Łosoś w sosie cytrynowo-koperkowym

Łosoś w sosie cytrynowo-koperkowym
Łosoś w sosie cytrynowo-koperkowym wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 4,17 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 600 kalorii, 30g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka masła, tymianku, zielska koperku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hamburgery z łososia w sosie z koperkiem cytrynowym, Grillowany łosoś z sosem cytrynowo-koperkowym, oraz Hamburgery z łososia w sosie z koperkiem cytrynowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Łososia umieść w płytkim naczyniu i natrzyj 3 łyżkami soku z cytryny. Doprawić koprem i pieprzem cytrynowym. Przykryć i odstawić na 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KoperKoper
łosośłosoś
2
Podgrzać 2 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu, i saute szalotka 2 protokół, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wymieszaj pozostały sok z cytryny, ocet i 1/4 szklanki wina. Dusić do zmniejszenia o co najmniej 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
OcetOcet
WinoWino
4
Wymieszać ze śmietaną i mlekiem. Doprawić koperkiem, natką pietruszki, tymiankiem, solą i białym pieprzem. Gotować i mieszać, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KremKrem
TymianekTymianek
KoperKoper
MlekoMleko
SólSól
5
Ubij w 1/4 szklanki masła. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Ciepło pozostałe 1/4 Puchar masła na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Umieścić łososia na patelni, strona skóry do góry, i gotować 1 do 2 protokół, aż smażone. Odstaw łososia na bok. Deglaze patelni z pozostałych 1 łyżka wina, a następnie wymieszać w sosie śmietanowym. Powrót łososia na patelnię, i gotować 8 minut w sosie, lub aż łatwo płatkowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
łosośłosoś
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawSos
Magazyn