Łosoś Teriyaki
Przepis Łosoś Teriyaki jest gotowy w około 15 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Jedna porcja zawiera 349 kalorii, 37g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 4,52 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jeśli masz mirin, cukier, kawałki łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 652 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Spróbuj Łosoś Teriyaki, Łosoś Teriyaki, oraz Łosoś Teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać w sosie sojowym, mirin, sake i cukier w małym rondlu, aż cukier się rozpuści i ostudzić.
Włożyć łososia i sos teriyaki do woreczka ziplock i pozostawić do marynowania w lodówce przez co najmniej 30 minut.Gotować łososia w nagrzanym piekarniku ustawionym do pieczenia przez 5-10 minut.
Część marynaty zalać łososiem kilka razy podczas gotowania.
Ułóż łososia na talerzu i wylej trochę sosu teriyaki z dołu patelni na łososia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.