Łosoś szkliwiony soją
Łosoś glazurowany soją może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 512 kalorii, 47g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.52 za porcję. 151 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz jasnobrązowy cukier, sok z cytryny, filet z łososia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, Łosoś smażony w miodzie z sosem limonkowym z rumianym masłem-najlepszy łosoś jaki jadłem, oraz Sos Sojowo-Sezamowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. ze stojakiem na środku. Zrób glazurę: w małej misce wymieszaj brązowy cukier, oliwę z oliwek, sos sojowy, sok z cytryny i białe wino, aż cukier się rozpuści.Zobacz:jak sok cytrusowy
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.