Łosoś suszony cytrusami gravadlax

Łosoś suszony cytrusami gravadlax
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i pescatariańskie przepisy do twojego pudełka z przepisami, łosoś suszony cytrusami gravadlax może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 412 kalorii. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką bardzo łososia o wadze 900g, bardzo pęczek koperku, cukier demerara i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 27%. Buraki Barwiony Łosoś Gravadlax, Cytrusowy i solny utwardzony Gravlax, oraz Peklowany Cytrusem Arctic Char są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Wskazówka wszystkie składniki do wymieszania soli w maszynce i whizz, aż wszystko jest połączone i przyprawy są całkowicie zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Posmaruj ręką filet z łososia, aby sprawdzić, czy nie ma żadnych zbłąkanych kości. Jeśli znajdziesz jakieś, wyciągnij je za pomocą pęsety lub małych szczypiec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
3
Aby oskórować filet z łososia, połóż skórę ryby od strony do dołu, a koniec ogona będzie najbliżej Ciebie. Włóż nóż pod kątem na końcu ogona i przeciąć ciało do skóry. Obróć ostrze tak, aby było prawie płaskie o skórę, a następnie chwyć skórę drugą ręką. Pociągnij i poruszaj skórą w kierunku siebie,aby odciąć filet. W połowie usuwania skóry przytrzymaj mocno nóż i odwróć filet. Delikatnie odciągnąć filet od skóry i wyrzucić go. Odetnij cieńszą część, a także tłuszcz wokół krawędzi, aby filet miał równy kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Rozsypać około jednej trzeciej mieszanki soli na dużą tacę w linii o wielkości filetu z łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Łososia, obranego ze skóry, połóż na soli, a resztę soli zapakuj na wierzch. Przykryj folią spożywczą, połóż kolejną tacę na górze i zważyć ją kilkoma puszkami lub pustym naczyniem zapiekankowym. Pozostawić w lodówce na noc lub na co najmniej 10 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
6
Pod zimną bieżącą wodą zmyć mieszankę soli z filetu z łososia, a następnie osuszyć papierem kuchennym. Koperek drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
KoperKoper
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Ułóż łososia na desce i przykryj koperkiem, naciskając go, aby zapakować go na łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
KoperKoper
8
Jeśli serwujesz jako platerowany starter, użyj ostrego noża do rzeźbienia, aby pokroić łososia prosto w cienkie plasterki, pozwalając na 6 plastrów na każdą płytkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
9
Aby zrobić śmietanę chrzanową, ubij razem śmietanę i crme frache.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Dodać chrzan, sok z cytryny i przyprawy, następnie kontynuować ubijanie do zgęstnienia. Ubierz liście sałaty w odrobinie oliwy z oliwek. Jesteś teraz gotowy do talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
11
Ułóż zgrabny stos liści sałatki dla dzieci na środku każdego talerza. Zwiń plastry łososia w łukowe kształty wokół liści. Kontynuuj całą drogę wokół talerza w sposób płatkowy. Użyj 2 łyżeczki, aby małe quenelles chrzanu śmietany i łyżką do każdej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Gravlax można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Stonestreet Estate Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
Stonestreet Estate Chardonnay
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.
TrudnośćEkspert
Gotowe W10 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn