Łosoś pieczony z musztardą w sosie borówkowym

Łosoś pieczony z musztardą w sosie borówkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj łososia pieczonego musztardą z sosem borówkowym. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.44 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 418 kalorii, 35g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka musztardy dijon, konfitury z borówki brusznicy, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć ocet malinowy można śledzić to danie główne z Czekoladowy Mus Bananowy Tofu / Deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łosoś Pieczony Z Musztardą W Sosie Borówkowym, Łosoś pieczony z musztardą w sosie Ligonberry, oraz Łosoś Pieczony W Piecu Z Sosem Miodowo-Musztardowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. wymieszaj 2 łyżki musztardy i 1 łyżkę roztopionego masła w małym naczyniu. Olej małe obramowane blachy do pieczenia i umieścić łososia na arkuszu, strona skóry w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
MasłoMasło
łosośłosoś
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Łososia posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
SólSól
3
Wierzch łososia posmarować musztardą i obficie doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
PieprzPieprz
łosośłosoś
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Piec, aż łosoś jest gotowane przez i musztardy Brązy, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
W międzyczasie, ciepła pozostałych 1 łyżka masła w ciężkiej małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj szalotki i sauté 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
7
Dodaj konfitury i ocet; mieszaj, aż konserwy stopią się i mieszanina będzie gładka. Przynieś na wolnym ogniu. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzetworyPrzetwory
OcetOcet
SOSSOS
8
Łyżka sosu nad rybą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia25
Magazyn