Łosoś pieczony na patelni

Pieczony łosoś może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 68g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 721 kalorii. Na $7.94 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz masło, łosoś, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Bakłażan zapiekany z sosem maślanym, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Biała ryba z małż, pędów kapusty i śmietany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filety z łososia marynować, skórką do góry, w małym naczyniu przez 30 minut w przyprawie do steków Dales. Po 30 minutach zacznij podgrzewać patelnię wystarczająco dużą dla filetów na dużym ogniu.Doprawić filety przyprawą do steków McCormicks Grill Mates. Gdy patelnia się nagrzeje, dodać masło i oliwę z oliwek na patelni i niech się nagrzeje. Zmniejsz ciepło do średnio wysokiego, a następnie dodaj filety, skórkę w dół. Gotować, aż skóra będzie dobrze rumiana, a dolna połowa filetów stanie się nieprzezroczysta, około 5 minut. Obróć filety i gotuj kolejne 3-5 mins.At ten punkt (zaraz po przewróceniu) skóra powinna być bardzo łatwa do usunięcia za pomocą widelca i noża. Łososia obrócić i na krótko podsmażyć (1-2 min) lub do momentu osiągnięcia pożądanej doness. Po zakończeniu ryby powinny nadal wykazywać ślady jasnego pomarańczu, gdy zaglądasz do filetu końcówką noża do parkowania.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.