Łosoś kokosowy z sosem Barbecue z tamaryndowca

Łosoś kokosowy z sosem Barbecue z tamaryndowca
Przepis kokosowo-chrupiący łosoś z sosem Barbecue tamaryndowca może zaspokoić Amerykańskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten przepis służy 4. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 390 kalorii, 36g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz kokos, sos sojowy, mieloną kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby skorzystać z panko można śledzić to danie główne z Panko Crusted Brownie Pie jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Łosoś z kokosem w sosie kokosowym Chili, Grillowane skrzydełka z kurczaka z sosem barbecue Chipotle Tamaryndowym, oraz Krewetki kokosowe z sosem imbirowym tamaryndowca.

Instrukcje

1
Aby przygotować sos, podgrzej olej rzepakowy w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj szalotki do patelni; smażyć 2 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać imbir i czosnek; smażyć 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
4
Dodaj pastę pomidorową; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
5
Dodaj 1 szklankę gorącej wody, ekstrakt z tamaryndowca, brązowy cukier i zmielony czerwony pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Ekstrakt Z TamaryndowcaEkstrakt Z Tamaryndowca
Brązowy CukierBrązowy Cukier
WodaWoda
6
Wyjąć z ognia; wymieszać ze słodkim sosem sojowym i ciemnym olejem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciemny Olej SezamowyCiemny Olej Sezamowy
Kecap ManisKecap Manis
7
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Aby przygotować łososia, połącz panko, kokos i kurkumę w płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
KokosKokos
łosośłosoś
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Łososia posypać równomiernie solą, kolendrą i pieprzem. Filety pogłębiać w mieszaninie panko.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
PieprzPieprz
łosośłosoś
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
SólSól
10
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodać filety z łososia do patelni, skórki do góry; gotować 2 protokół. Ostrożnie obróć filety; umieść patelnię w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
12
Piec w 400 przez 6 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Składniki

01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Dodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnieDodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnie11 funt cukinii,Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ciemny olej sezamowyciemny olej sezamowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)starty obrany świeży imbirstarty obrany świeży imbir2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kolendra mielonakolendra mielona01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.pieprz czerwony mielonypieprz czerwony mielony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.mielona kurkumamielona kurkuma11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy3(zima)panko (Japońska bułka tarta)panko (Japońska bułka tarta)680Orzechy dowolne (posiekane)filety z łososia (około 1 cala grubości)filety z łososia (około 1 cala grubości)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana szalotkaposiekana szalotka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)słodki sos sojowysłodki sos sojowy3(zima)płatki słodzone kokospłatki słodzone kokos3(zima)Ekstrakt Z TamaryndowcaEkstrakt Z Tamaryndowca1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorąca wodagorąca woda

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn