Łosoś gotowany na zimno z letnim sosem pomidorowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łososia gotowanego na zimno z letnim sosem pomidorowym. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 304 kalorie, 34g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka liści bazylii, pieprzu, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łosoś gotowany na zimno z majonezem ziołowym, Łosoś gotowany na zimno z musztardą prowansalską, oraz Łosoś gotowany na zimno z sałatką ogórkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wodę i wino na dużej patelni. Doprowadzić do wrzenia.
Dodaj filety, boki skóry do góry; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Wyjąć z ognia, i odstawić, pokryte, 20 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Wyjąć filety z kłusowniczego płynu, rezerwując 1/2 szklanki płynu. Filety przykryć i schłodzić.
Połącz 1/2 szklanki płynu do kłusowania, szalotki i 6 kolejnych składników w misce; przykryj i schłodź.
Połączyć pomidor z bazylią; przykryć i schłodzić.
Usunąć i wyrzucić skórę z filetów.
Podawać różową stronę do góry. Pomidora i bazylii wymieszać z sosem szalotka tuż przed podaniem. Łyżka sosu pomidorowego na filetach.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.