Łosoś estragonowy z chrupiącymi wiórkami korzeniowymi

Łosoś estragonowy z chrupiącymi wiórkami korzeniowymi może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 467 kalorii, 40g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 6,77 zł / porcja, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wina, trochę gałki muszkatołowej, młode liście szpinaku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób lubiło to danie główne. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest spektakularne. Chrupiące ostrygi na wiórkach korzeniowych Yucca z miodem Habanero Aioli, Chipsy Z Warzyw Korzeniowych, oraz Chipsy Z Warzyw Korzeniowych są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Korzenie gotujemy na parze lub gotujemy przez 5 minut, dobrze odcedzamy, a następnie osuszamy.
Wlej 1 łyżkę oleju do nieprzywierającej puszki do pieczenia, a następnie włóż do piekarnika, aby się nagrzał.
Dodać korzenie, wrzucić, aby pokryć je olejem, a następnie powrócić do piekarnika na 20-25 minut, potrząsając patelnią do połowy, aż chipsy będą chrupiące i złociste.
W międzyczasie ugotuj łososia.
Każdy filet posypać odrobiną estragonu, solą i pieprzem.
Pozostałą oliwę rozgrzać na dużej patelni nieprzywierającej, dodać łososia, miąższ do dołu, następnie gotować przez kilka minut, aż miąższ zacznie kolorować. Odwróć filety, a następnie gotuj jeszcze kilka minut.
Wlać wino i doprowadzić do wrzenia. Łososia dusić w winie, fastrygując od czasu do czasu przez 5-7 minut, aż łosoś zostanie ugotowany, a sos lekko zagęszczony.
Zagotować czajnik z wodą.
Szpinak umieścić w dużym durszlaku, a następnie zalać wodą liście, aż zwiędną. Wycisnąć jak najwięcej wody, a następnie doprawić szpinak odrobiną gałki muszkatołowej.
Szpinak podzielić na 4 ciepłe talerze, a następnie polać łososiem.
Polej każdą z nich odrobiną sosu, a następnie podawaj razem z frytkami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rezerwowy Chardonnay 7cellars Elway z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.